Ce se va intampla cu soseaua de centura a Sucevei dupa ce contractul cu firma care executa lucrarile a fost reziliat


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, s-a arătat foarte deranjat de dezinteresul total al firmei SCT, fostă Colas, care a fost selectată să execute lucrările de construcţie a şoselei de centură a municipiului Suceava, faţă de un contract şi faţă de banii publici. „Rar vezi aşa ceva. Ai o amărăciune când vezi cum eşti desconsiderat”, a declarat preşedintele CJ Suceava, marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Nechifor, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat contractul cu firma SCT întrucât nu a fost respectat nici termenul de 15 septembrie pentru finalizarea lucrării la ruta ocolitoare a Sucevei.

centura4

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a arătat că şoseaua de centură trebuia dată în folosinţă în 2012, dar au fost extinse termenele, pentru noiembrie 2013 şi apoi iulie 2014, constructorul angajându-se să termine primul tronson la 15 septembrie 2014. „Suntem în 16 septembrie şi nu s-au ţinut de cuvânt”, a declarat Nechifor.

El a arătat că după rezilierea contractului CNADNR urmează să găsească soluţia pentru finalizarea lucrărilor, cel mai probabil urmând să fie executată garanţia de bună execuţie pentru finanţarea investiţiei.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, o situaţie asemănătoare s-a înregistrat la modernizarea DN 18 unde s-a reziliat contractul pentru lucrările la un tronson al drumului, iar din execuţia garanţiei de bună execuţie se repară drumul.


Intră acum și în grupul de