Medici suceveni sanctionati de Colegiul Medicilor

Presedintele CM Suceava , Gheorghe Teudan a declarat ca la comisia de etica au fost analizate 11 asemenea dosare, iar la comisia de jurisdictie 23.

El a spus ca de la inceputul acestui an, CM Suceava a atentionat cinci medici, a sanctionat cu vot de blam un medic din Dolhasca in urma unei reclamatii din partea Primariei Dolhasca intrucit a refuzat sa acorde asistenta medicala unui barbat care avea o plaga taiata, un alt medic a fost sanctionat cu mustrare intrucit desi a recomandat un tratament corect unui pacient cu afectiuni reumatismale, nu a respectat contraindicatiile prevazute in prospectul medicamentului in conditiile in care pacientul suferea si de ulcer.

Teudan a mai spus ca in cursul saptaminii trecute, CM Suceava a sanctionat cu avertisment un medic sucevean intrucit la externarea unei paciente nu a sesizat “in timp util” existenta unei complicatii initiale care s-a agravat in urma careia femeia a necesitat alte doua interventii chirurgicale efectuate in Iasi si Bucuresti.

Presedintele CM Suceava a mai spus ca un medic din Spitalul Falticeni a fost atentionat in urma unei reclamatii depuse de un pacient care il acuza pe medicul respectiv ca a pierdut un proces de divort dupa ce acesta i-a eliberat sotiei sale o adeverinta prin care se preciza ca “pacientul s-a prezentat la camera de primire a bolnavilor, apoi a fost indrumat spre sectia de psihiatrie”.

Teudan a explicat ca hirtia eliberata de medicul falticenean nu continea nici un nume, nu avea antetul institutiei si nici nu avea numar de inregistrare si avizul conducerii unitatii respective.