Medici suceveni sanctionati de Colegiul Medicilor


Intră acum și în grupul de

Presedintele CM Suceava , Gheorghe Teudan a declarat ca la comisia de etica au fost analizate 11 asemenea dosare, iar la comisia de jurisdictie 23.

El a spus ca de la inceputul acestui an, CM Suceava a atentionat cinci medici, a sanctionat cu vot de blam un medic din Dolhasca in urma unei reclamatii din partea Primariei Dolhasca intrucit a refuzat sa acorde asistenta medicala unui barbat care avea o plaga taiata, un alt medic a fost sanctionat cu mustrare intrucit desi a recomandat un tratament corect unui pacient cu afectiuni reumatismale, nu a respectat contraindicatiile prevazute in prospectul medicamentului in conditiile in care pacientul suferea si de ulcer.

Teudan a mai spus ca in cursul saptaminii trecute, CM Suceava a sanctionat cu avertisment un medic sucevean intrucit la externarea unei paciente nu a sesizat “in timp util” existenta unei complicatii initiale care s-a agravat in urma careia femeia a necesitat alte doua interventii chirurgicale efectuate in Iasi si Bucuresti.

Presedintele CM Suceava a mai spus ca un medic din Spitalul Falticeni a fost atentionat in urma unei reclamatii depuse de un pacient care il acuza pe medicul respectiv ca a pierdut un proces de divort dupa ce acesta i-a eliberat sotiei sale o adeverinta prin care se preciza ca “pacientul s-a prezentat la camera de primire a bolnavilor, apoi a fost indrumat spre sectia de psihiatrie”.

Teudan a explicat ca hirtia eliberata de medicul falticenean nu continea nici un nume, nu avea antetul institutiei si nici nu avea numar de inregistrare si avizul conducerii unitatii respective.


Intră acum și în grupul de