Scenariu despre viitorul Termica: Va fi dusa la faliment si va apare starea de forta majora pentru ca altcineva sa preia distributia energiei termice


Intră acum și în grupul de

Un scenariu privind viitorul societăţii de termoficare Termica SA a fost expus, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV de consilierul local PDL Lucian Harşovschi, care este şi membru al comisiei de negociere cu Thermonet, operatorul selectat pentru a face distribuţia şi transportul energiei termice în oraş.

Harşovschi a spus că în mandatul PDL s-a reuşit atragerea unui investitor privat care să construiască o nouă centrală termică şi care livrează agent termic la un preţ extrem de mic, iar acum ar trebui desemnat şi operatorul care să asigure, la un preţ negociat cu autorităţile locale, distribuţia şi transportul agentului termic.

El a arătat că a constatat că negocierile cu Thermonet bat pasul pe loc şi că are sentimentul că în perioada următoare, tot Termica SA, firmă aflată în insolvenţă, va trebui să continue să transporte şi să distribuie energia termică.

Harşovschi a prezentat şi un scenariu pe care îl vede în acest moment: Termica SA va face distribuţia şi transportul energiei termice în continuare, iar la un moment dat, pe legea insolvenţei, dacă are datorii, se poate cere falimentul.

lucian harsovschi

„Va apare situaţia de forţă majoră şi va trebui atribuit serviciul de transport şi distribuţie unui alt operator. Asta simt că se va întâmpla”, a spus Harşovschi.

El a mai declarat că i se pare destul de ciudat că în ultimii ani primarul Ion Lungu a adus Consiliul Local să ia anumite decizii pe situaţii de forţă majoră, pentru că de fiecare dată se ajungea într-un punct în care altă soluţie nu se mai putea lua.

„Sper ca cei din Consiliul local să nu fie iar puşi în faţa faptului împlinit”, a mai spus Harşovschi.

 


Intră acum și în grupul de