Alianta DA-Iliescu nu se separa de functia de presedinte


Intră acum și în grupul de

Mai grav este insa faptul ca seful statului se considera pe deplin indreptatit sa incalce legea, taxandu-i drept «fixisti si anormali» pe cei care isi permit sa il critice, se arata intr-un comunicat al Aliantei DA.

Aceasta atitudine il plaseaza pe Ion Iliescu intr-o pozitie unica printre sefii de stat europeni si nu numai. In nici o tara ce se pretinde a fi democratica nu se intampla ca presedintele sa sustina cu atata nonsalanta ca incalcarea Constitutiei este un fapt normal si indreptatit. Mai mult, Ion Iliescu sfideaza din nou opinia publica admonestandu-i cu bine cunoscuta expresie «nu va priveste» pe jurnalistii care i-au atras atentia ca face campanie pentru PSD pe bani publici, precizeaza Alianta.

„Urmarind activitatea pe care a desfasurat-o Ion Iliescu din 28 octombrie pana in prezent, constatam ca in cele trei saptamani de campanie electorala actualul presedinte s-a rezumat la a fi doar candidat pe listele PSD. Daca in alte cazuri, o vizita la frizer in compania camerelor de luat vederi sau rolul de «centralista de serviciu» pentru un hot line PSD sunt justificabile, pentru un presedinte in exercitiu asemenea actiuni sunt pe deplin condamnabile pentru ca incalca legea”, se arata in comunicat.

Nu ne asteptam ca Ion Iliescu sa devina un presedinte constitutional in ultima saptamana de campanie, data fiind convingerea si incapatanarea cu care se pretinde mai presus de lege. Ii sugeram insa lui Ion Iliescu sa nu mai astepte obedienta si complicitate din partea unei opinii publice saturate pana la refuz de sfidarile Presedintelui, se arata in finalul comunicatului.


Intră acum și în grupul de