Neconcordante intre Primarie si Rosal privind numarul sucevenilor care platesc taxa de salubritate


Intră acum și în grupul de

Între Primăria Suceava şi firma de salubritate Rosal există neconcordanţe privind numărul de persoane care plătesc taxa de salubritate, a declarat, marţi, primarul Ion Lungu.

Edilul-şef sucevean a spus în şedinţa Consiliul local că există o discuţie cu firma de salubritate Rosal privind persoanele care plătesc taxa de salubritate. „Ei fac calculul după nişte liste electorale. Este o sumă pe care nu o recunoaştem”, a spus primarul care a menţionat că este o situaţie de conflict economic. „Din punctul nostru de vedere nu sunt probleme”, a mai spus Lungu care a menţionat că în cursul zilei va face o plată de 200.000 de lei către Rosal.

Ion Lungu2

Pe de altă parte, directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu, a declarat că firma este neplătită pentru curăţenia stradală din luna mai, iar pentru ridicarea gunoiului din luna iunie, datoriile municipalităţii fiind de circa cinci milioane de lei. „Au început să ne dea bani şi promisiuni”, a spus Niculescu.

 

El a menţionat că dacă nu se făcea o plată parţială exista riscul ca de miercuri să nu se poată acţiona cu utilaje. „Oamenii îi scoteam pe străzi, dar pe partea auto eram în imposibilitate”, a explicat Niculescu precizând că firma trebuie să se pregătească şi pentru sezonul rece în condiţiile în care în noiembrie se anunţă ninsori.

El şi-a exprimat încrederea că Primăria va lua în calcul să achite restanţele pentru serviciile de salubritate prestate.

În ceea ce priveşte contractul pentru salubritatea menajeră, Niculescu a spus că se facturează în funcţie de numărul de persoane şi că dacă în 2007, când s-a semnat contractul erau 102.000 de beneficiari, acum Primăria Suceava susţine că au în evidenţe doar 78.000 de persoane. „De aici au plecat divergenţele”, a spus Niculescu care a precizat că a solicitat date oficiale de la INS care a arătat că în Suceava sunt 104.000 de persoane.

El a mai declarat că municipalitatea ar trebui să se întrebe unde au dispărut câteva zeci de mii de contribuabili şi să încerce să recupereze taxele neplătite.

Niculescu a precizat că urmează să participe la discuţii cu reprezentanţii Primăriei Suceava pentru a clarifica aceste aspecte.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de