Incendiu puternic la o gospodarie din Gramesti, provocat din neglijenta proprietarului


Intră acum și în grupul de

Militarii din cadrul subunităţilor de pompieri din Siret şi Rădăuţi au intervenit joi seară cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui puternic incendiu produs la anexele gospodăreşti din cadrul unei gospodării situate în localitatea Grămeşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, comandantul acestora a constatat că incendiul se manifesta generalizat atât în interiorul adăpostului de animale şi a şurii, cât şi la acoperişul acestora, existând pericol de propagare la alte construcţii (locuinţă şi anexe) situate în imediata vecinătate.

incendiu noaptea gospodarie

„Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite, operaţiunile de stingere finalizându-se după miezul nopţii, la ora 00:50. Au ars acoperişurile celor două construcţii pe circa 80mp, pereţii şurii pe o suprafaţă de 250mp, aproximativ 2,5 tone furaje, circa 5mc lemn de foc”, a declarat Găleată.

El a precizat că  incendiul s-a produs ca urmare a nerespectării de către proprietar a normelor de securitate la incendiu. „Acesta nu a supravegheat focul deschis pe care l-a aprins pe raza gospodăriei sale în vederea arderii resturilor vegetale rezultate în urma curăţeniei”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Prin intervenţia pompierilor militari s-a reuşit salvarea locuinţei şi a celorlalte anexe existente în gospodărie.

Reprezentanţii ISU Suceava atrag încă o dată atenţia că arderea resturilor vegetale din gospodărie, rezultate ca urmare a operaţiunilor de curăţenie, se poate face numai pe timp fără vânt, la distanţă de siguranţă faţă de vecinătăţi (construcţii, depozite de furaje, culturi agricole, copaci etc.), cu asigurarea unor mijloace de stingere în imediata apropriere şi cu supraveghere permanentă până la stingerea completă a jarului.


Intră acum și în grupul de