Dosar penal pentru un barbat de 65 de ani care a taiat ilegal 16 arbori


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 65 de ani s-a ales cu dosar penal pentru că a tăiat ilegal 16 arbori de pe terenul său. Luni, 13 octombrie, polițiștii suceveni au fost anunțati despre faptul că în comuna Izvoarele Sucevei, în locul denumit „Danileni” se află un localnic de 65 de ani care taie și sustrage ilegal arbori, de pe terenul său.

copaci taiati

Echipele mixte de polițiști-lucrători silvici care s-au deplasat la fața locului au identificat 16 cioate esenţă răşinoase, nemarcate, tăiate fără drept de proprietar, în perioada 10-13 octombrie 2014.

Potrivit IPJ Suceava, cioatele au fost inventariate de lucrătorii silvici care au stabilit că bărbatul a produs un prejudiciu de 4.000 de lei prin tăierea a 18,45 m.c. de lemn. Până să ajungă echipele mixte la bărbatul de 65 de ani, polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară care transporta către un bărbat din comuna Breaza 13,37 m.c. material lemnos, fără documente legale. Șoferul, un bărbat de 50 ani, din comuna Valea Moldovei, a fost amendat cu suma de 1.000 de lei, iar lemnul în valoare de 2.674 lei a fost confiscat.

„În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de bărbatul de 65 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere de arbori fără drept, urmând să se dispună procedural”, a arătat sursa citată.


Intră acum și în grupul de