LIVE, de la ora 11.00: Sedinta extraordinara a CJ Suceava pentru repartizarea pe localitati a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2014


Intră acum și în grupul de

Tudor Placinta, consilier PDL:

„E pentru prima data cand grupul PDL nu a fost consultat cu privire la proiectele de HCJ care sunt pe ordinea de zi. As propune ca punctul 1 cu repartizarea la bugete sa fie retras si sa il discutam cu totii punct cu punct. In caz contrar, nu luam parte la lucrarile sedintei.”

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Ati fost consultati prin Sorina Barbu care a fost prezenta la sedinta Comisiei.”

Ioan-Dan Dascalu, consilier PDL:

„Domnule presedinte, e inechitabila repartizarea sumelor.”

Nechifor le refuza consilierilor PDL dialogul pe subiectul repartizarea sumelor catre localitati si le cere intai sa voteze ordinea de zi.

S-a votat amanarea punctului 1 si dupa ce votul a fost nefavorabil PDL, cei 7 consilieri PDL au parasit sala.

Cristian Irimie, consilier PDL:

„Nu cred ca era de plecat din sala acum. Cred ca mai degraba trebuia de discutat punct cu punct.”

Consilierii judeteni discuta in absenta celor de la PDL despre atitudinea celor din opozitie.

Cusnir Dan cere presei sa sune la consilierii PDL sa vada care au fost solicitarile UAT-urilor si cat este suma de impartit.

Nechifor:

„S-a scumpit tariful de  gunoi in zona de munte pentru ca il duc mai departe. Unii primari nu inteleg ca daca nu pun si ei banii la groapa de gunoi, nu putem finaliza lucrarile oricat am vrea noi. Daca ar intelege asta, s-ar rezolva financiar mai multe lucruri. Erau suparati colegi de la PDL ca nu am dat bani. Dar nu am dat pentru ca nu s-a cerut. La Baia nu s-a cerut nimic. Ce sa le dam daca nu cer nimic?”

Pe ordinea de zi:

  • Proiect de hotărâre privind aprobarea repartizării pe unitățile administrativ teritoriale din județul Suceava a sumelor suplimentare alocate județului Suceava pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2014 .
  •  Proiect de hotărâre privind aprobarea recontractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de 11.755.000, reprezentând suma neutilizată din împrumutul autorizat prin Hotărârea Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale nr. 3570/03.04.2014.
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru realizarea lucrărilor de consolidare și conservare la obiectele școală P+2E și Cămin elevi P+3E din cadrul obiectivului de investiții Reabilitare Școală de Arte și Meserii ce aparține de Centrul  Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei ”Gura Humorului.
  •  Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru obiectivul de investiții Înlocuire sistem de încălzire la Centrul  Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei ”Gura Humorului.
  •  Proiect de hotărâre privind încheierea unor convenții de colaborare între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice – Unitatea de Management al Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, Județul Suceava, Orașul Cajvana și Comuna Hănțești, referitoare la implementarea în comun a proiectului.
  •  Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării arondării pe linia activităților de evidență a persoanelor ca urmare a înființării Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor al orașului Cajvana.

Intră acum și în grupul de