Prefectul Florin Sinescu: Suntem in grafic cu toate actiunile prevazute de programul alegerilor


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Florin Sinescu

Florin Sinescu, prefectul judetului Suceava:

„Suntem in grafic cu toate actiunile prevazute de programul alegerilor. In listele electorale permanente actualizate sunt inscrise 581.000 de persoane cu drept de vot. 1598 de persoane au CI provizorie si 840 de persoane nu au carte de identitate. Listele electorale sunt realizate de primari si vor fi tiparite pana pe 31 octombrie. In 27 octombrie, BEJ va completa birourile electorale locale cu reprezentantii partidelor. oO atentie deosebita e pentru sectiile de votare din apropierea unitatilor spitalicesti.
Buletinele de vot au fost tiparite si repartizate judetelor. Noi avem 639.380 de buletine. Au fost aduse si stampilele cu mentiunea VOTAT.
In 3 secti de votare avem asigurata comunicatie prin satelit. In restul exista asigurata comunicarea prin sistem GSM.

Exista elemente de ordine publica care vor asigura sectiile de votare pentru evitarea oricaror evenimente nedorite. Ne-am pregatit si cu generatoare electrice. Sunt 15 grupuri electrogene la dispozitia BEJ, astfel incat procesul electoral sa nu fe intrerupt. Pana acum, la nivelul judetului au fost 3 incidente electorale semnalate: Humor, Adancata si Falticeni. Nu au fost alte evenimente nedorite.

Consider ca judetul e pregatit cu ce inseamna procesul electoral din 2 noiembrie. Deja facem pregatiri pentru turul al doilea deoarece conditiile prevazute de Constitutie ne indreptatesc sa credem ca va fi turul 2.

Daca cineva pateste ceva duminica si nu poate merge la vot, nu poate beneficia de urna mobila. Asa e legea acum.”


Intră acum și în grupul de