Primarul de Falticeni: „Nada Florilor” poate deveni, in timp, un festival important in peisajul folk romanesc


Intră acum și în grupul de

 

Primăria  Fălticeni va continua să susţină şi pe viitor iniţiativele menite să promoveze municipiul, fie că este vorba de performanţele unităţilor de învăţământ, de activitatea instituţiilor culturale şi a scriitorilor locali, de promovarea tradiţiilor zonei, susţinerea mediului economic, performanţele cluburilor sportive.

În zilele de 25 şi 26 octombrie 2014,  Primăria municipiului Fălticeni a organizat două evenimente importante pentru promovarea economică şi culturală a localităţii. Este vorba despre a XI-a ediţie a  „Târgului Mărului” şi a doua ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk „Nada Florilor”.

catalin coman

 „Este al doilea an în care organizăm în paralel două evenimente importante pentru comunitatea fălticeneană. Chiar dacă condiţiile atmosferice nu ne-au permis să ne realizăm standardul propus, am reuşit să onorăm aşteptările partenerilor noştri. Dacă Târgul Mărului este deja un eveniment de referinţă pentru bazinul pomicol Fălticeni, recunoscut la nivel naţional, iată că reuşim să ducem la bun sfârşit a doua ediţie a unui tânăr festival de folk.

<<Nada Florilor>> poate deveni, în timp, un festival important în peisajul folk românesc. Mulţumesc pe această cale Asociaţiei Culturale Pathos şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret pentru aportul adus ca parteneri la reuşita acestui festival. Cred că investiţia financiară a Primăriei Fălticeni a fost una justă, iar realizările sunt mai mult decât mulţumitoare. Am reuşit să aducem la Fălticeni tineri valoroşi din ţară, artişti consacraţi dar, mai mult decât atât, am reuşit să contribuim la promovarea copiilor noştri. Sunt mulţi tineri din Fălticeni care au fost remarcaţi de juraţi, iar valoarea lor este certificată prin premiile obţinute. Ne bucurăm să ştim că am pus şi noi, comunitatea fălticeneană, o cărămidă la ascensiunea lor viitoare”, a declarat primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman.


Intră acum și în grupul de