Urmarire spectaculoasa in apropiere de Bilca. Un barbat a ajuns la spital, fiind atins de un glont tras de un politist de frontiera


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi după ce a fost atins de un glonț pe care l-a tras un polițist de frontieră încercând să-l oprească în trafic.  Asupra lui și a altui șofer existau suspiciuni privind transportul ilegal de țigări.

politie frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava au observat, în apropierea localităţii Bîlca, miercuri seara, în jurul orei 21.20, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat două autoturisme de teren care se deplasau în mare viteză de la frontiera de stat către interiorul ţării. Întrucât aveau suspiciuni că transportă ţigări de contrabandă, polițiștii au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri maşinile pentru control. Şoferii celor două mașini nu au oprit, ei continuându-şi deplasarea în mare viteză. Din acest mortiv, poliţiştii de frontieră au părăsit partea carosabilă pentru a evita coliziunea cu cele două maşini.

Revenind pe carosabil, poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea șoferilor folosind semnalele acustice şi luminoase, însă nici de această dată cei doi nu au răspuns somaţiilor. Astfel, grănicerii suceveni au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical şi patru spre pneurile unuia dintre autoturisme.

După aproximativ un kilometru, unul dintre autoturismele urmărite a oprit transversal pentru a bloca direcţia de deplasare a autospecialei poliţiei de frontieră, cu scopul de a asigura fuga celuilalt urmărit.

Polițiștii au reușit să-l rețină pe șoferul maşinii, Florin A., în vârstă de 32 ani, dar deoarece au constatat că a fost atins de un glonţ, grănicerii l-au transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Rădăuţi. În prezent starea lui este stabilă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi continuă cercetările în acest caz, urmând să ia măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de