Prefectul Florin Sinescu: „Cred ca la mijlocul lunii decembrie, vom putea pune in circulatie tronsonul 3 al soselei de centura a Sucevei”


Intră acum și în grupul de

Florin Sinescu, prefectul judetului Suceava:

„Ne-am intalnit dimineata cu reprezentantii CNADR. Suntem in faza finala cu tronsonul 3 al soselei de centura a Sucevei. Am inventariat lucrarile ce trebuie efectuate. Mai sunt lucrari degradate si am intocmit documentatia tehnica. Sunt etape pe care CNADR le-a consumat ca termene si pe 3 noiembrie s-au deschis ofertele. O singura firma a depus pentru tronsonul 3, unde lucrarile sunt cam la 95 % si e posibil sa il dam in functiune pana la finele anului.

Sunt 4000 de mp de asfalt, 11 km de trasat drum si 6,1 km de parapati. Sunt 65 de stralpi de iluminat. Valoarea e de 5,8 milioane lei fara TVA. In perioada asta, 3-4 noiembrie, s-a analizat oferta tehnica si financiara si a fost si ofertantul pe teren. 45 de zile sunt in contract pentru finalizare. S-a ajuns la concluzia ca sunt lucrari ce pot fi realizate. Prognoza meteo e favorabila si avem speranta ca lucrurile vor fi finalizate.

Cel mai probabil, in aceasta dupa-amiaza, va fi semnat contractul. Avem banii si un constructor care are capacitate de a executa lucrarea.  Tronsoanele 1 si 2 vor fi abordate in 2015 cu o noua licitatie. In decembrie 2014, se vor initia proceduri de organizarea licitatiei.

Cred ca la mijlocul lunii decembrie vom putea pune in circulatie tronsonul 3. Cred ca putem avea elemente de concret pentru intrarea in circulatie.

Practic, se lucreaza la exproprieri pentru un inel de ocolire a Radautiului. UMB a castigat licitatia si daca va exista finantarea in 2015, vom incepe lucrarile.”

Ovidiu Laicu, CNADR Iasi:

„Bine ca am scapat de constructorul care ne-a creat mari probleme. A trebuit sa respectam niste termene si sper ca pana maine sa semnam contractul pentru tronsonul 3. Am vizionat traseul ca sa vedem daca putem scurta perioada de 45 de zile pana la inauguare. Dupa experienta mea, cred ca pana vinerea viitoare veti avea o surpriza ca daca ne ajuta si vremea sa turnam cei 4000 de mp de mixtura. Vom lucra in paralel cu marcajele.

Am speranta ca vom rezolva problema traficului. Multumesc dlui prefect si presedintelui Cj care s-au zbatut pentru finantare, care e asigurata 100%.”


Intră acum și în grupul de