Peste 110.000 lei “incasati” de un barbat din Adancata prin metoda „Accidentul”


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 34 de ani a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a fost găsit vinovat pentru că a înșelat zece persoane prin metoda „accidentul” cu diferite sume de bani, prejudiciul ridicându-se la peste 110.000 lei.

bani

 Judiciariștii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au extins cercetările asupra bărbatului de 34 de ani, din comuna Adâncata, prins pe data de 7 octombrie în urma unui flagrant când se pregătea să dea o nouă lovitură cu metoda „accidentul”. Astfel, polițiștii au desfăşurat activităţi investigative complexe, ei concluzionând că bărbatul este autorul a 12 infracţiuni de înşelăciune sau tentative de înşelăciune. Fiind probată activitatea lui infracțională, s-a constatat că a comis zece infracţiuni de înşelăciune, dintre care opt în calitate de coautor şi două în calitate de complice şi a două infracţiuni de tentativă la înşelăciune, printre care una în calitate de coautor şi una în calitate de complice, în perioada 15 iunie – 6 octombrie.

U. Adrian a acționat atât pe raza municipiului Suceava, cât și în localitățile Ipotești și Dărmănești, prezentându-se drept avocat, secretar al baroului sau trimis al unui avocat. El pretindea diferite sume de bani pentru a rezolva „accidentele” de circulație. În felul acesta, un număr de zece persoane au căzut în capcana falsului binevoitor, care au achitat sume cuprinse între 2.500 lei şi 6.000 euro, prejudiciul total fiind de aproximativ 110.000 lei. Doar în două cazuri fapta a rămas la stadiul de tentativă.

Marți, 4 noiembrie, Judecătoria Suceava a dispus arestarea bărbatului pentru o perioadă de 30 zile, urmând ca cercetăile să fie continuate de Biroului Investigaţii Criminale Suceava în vederea identificării tuturor participanţilor la comiterea faptelor.


Intră acum și în grupul de