Orest Onofrei va fi instalat prefect de Suceava


Intră acum și în grupul de

Onofrei va fi instalat chiar de seful sau de partid, proaspatul numit in functia de ministru al Agriculturii, senatorul Gheorghe Flutur. Acesta urmeaza sa ajunga in cursul zilei de simbata la Suceava si sa faca toate demersurile necesare pentru inscaunarea lui Onofrei. Viitorul prefect are 47 de ani, este casatorit cu profesoara de limba engleza Doria Cristina si are trei fiice: Teodora, Dorca-Emanuela si Ana-Ruth. Dl Onofrei a absolvit Facultatea de Management si Agro-Turism in 1997 si Facultatea de Medicina Veterinara a Universitatii Bucuresti in 1982. In perioada 1997-2000 a fost directorul Directiei Sanitare-Veterinare Suceava iar din 1996 si pana marti, 28 noiembrie 2004, a fost consilier judetean. In PNL Suceava s-a inscris in 2002 si detine functia de vicepresedinte al Organizatiei Judetene, fiind totodata purtatorul de cuvant al liberalilor dar si al Aliantei D.A., filiala Suceava. Onofrei a candidat, in 2000, pentru functia de primar si senator, nereusind in nici unul din demersuri.

In momentul de fata, Orest Onofrei este o voce puternica in PNL Suceava si a reusit sa-si atraga de partea sa multi membri, fiind considerat de multa lume un posibil viitor presedinte al Organizatiei Judetene.

Totusi se apreciaza ca numirea sa ca prefect ar putea fi o ingradire a posibilitatilor sale de miscare si de evolutie politica.

Astfel, ca prefect, Onofrei va fi nevoit sa renunte la politica, potrivit prevederilor din Capitolul 24, Justitie si Afaceri Interne(JAI) negociat cu Uniunea Europeana. Totodata, el va trebui sa renunte la calitatea de parlamentar, aceasta fiind incompatibila cu cea de prefect.

Onofrei va putea insa sa puna in practica mai multe initiative pe care le-a lansat in perioada in care a fost in opozitie si sa devina, cu adevarat, un inalt functionar public, membru al Corpului Prefectilor.

El mai are si un posibil inamic in PNL, presedintele interimar al organizatiei judetene, Valica Gorea, care nu a obtinut nominalizarea mult visata pentru functia de prefect. De remarcat este ca dupa sedinta in care BPJ al PNL l-a nominalizat pe Onofrei, Gorea ar fi spus: „Am fost executat”.

Pentru functia de subprefect de Suceava a fost nominalizat vicepresedintele PD, Sabin Dragan.


Intră acum și în grupul de