Crestere nesemnificativa a bugetului CJAS Suceava in 2005

Directorul CJAS Suceava, Dorin Stanescu a declarat, marti, ca bugetul institutiei pe 2005 aprobat de CNAS este mai mare cu 36 de miliarde fata de cel de anul trecut astfel ca sistemul sanitar sucevean va avea o finantare de 1003 miliarde lei fata de 967 miliarde in 2004, ceea ce inseamna o crestere de 3, 7%.

El a explicat ca suplimentarea bugetului nu s-a realizat si la capitolele privind finantarea serviciului de urgenta prespitaliceasca , specialitatilor paraclinice-laboratoare de analize medicale, dispozitivelor medicale si mai ales pentru medicamentelor gratuite si compensate din ambulatoriu.

Stanescu a exemplificat cu situatia sumelor destinate pentru decontarea medicamentelor din ambulatoriu cind in medie vor fi alocate lunar aproximativ 12 miliarde de lei , suma insuficienta pentru acoperirea nevoilor populatiei. El a aratat ca numai in luna decembrie 2004 pentru medicamentele compensate in proportie de 90% pentru pensionarii cu venituri mai mici de sase milioane de lei au fost alocate fonduri de 12 miliarde de lei .

Astfel, in anul 2005 , pentru decontarea medicamentelor gratuite si co