Guvernul aloca 1,1 milioane de lei pentru Casa Aron Pumnul din Cernauti

Guvernul a alocat, marţi, în şedinţă, suma de 1,1 milioane de lei pentru refacerea Casei Aron Pumnul din Cernăuţi.

Banii provin din fondul de rezervă al Guvernului şi au fost transferaţi Ministerului de Externe pentru sprijinirea programelor din diaspora.

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, la Cernăuți, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității române, că în şedinţa de guvern va fi alocată întreaga sumă pentru refacerea Casei Aron Pumnul din Cernăuţi.

Victor Ponta a anunţat că sunt foarte multe proiecte în regiunea Cernăuţi care ar putea fi finanţate pentru sprijinirea păstrării identităţii culturale, religioase şi educaţionale a populaţiei de români din zonă.

 Ponta nechifor cernauti gainiceru mahala (5)

Ca un prim pas, el a anunţat că în şedinţa de guvern de miercuri va fi alocată suma de bani necesară pentru refacerea Casei Aron Pumnul din Cernăuţi, dar că sunt şi alte tipuri de proiecte care pot fi sprijinite de autorităţile române, cum ar fi donarea de carte românească sau transferul de microbuze şcolare.

 

Ulterior, premierul a vizitat Casa Aron Pumnul şi a văzut stadiul de degradare în care se află, dar a sesizat că şi bustul lui Mihai Eminescu din curtea acestei clădiri s-a degradat, menţionând că şi acesta va trebui reparat.

 Ponta nechifor cernauti gainiceru mahala (2)

 

loading...