Sucevean lasat fara bani si bunuri electronice de doi escroci care s-au oferit sa ii deratizeze apartamentul


Intră acum și în grupul de

Un sucevean în vârstă de 46 de ani a fost lăsat fără suma de 1.070 de lei şi mai multe bunuri electronice de doi escroci care s-au oferit să îi deratizeze locuinţa.

Din verificările poliţiştilor, s-a stabilit că, miercuri, în jurul orei 12:00, la locuinţa persoanei vătămate,  s-au prezentat două persoane necunoscute, care au menţionat că execută activităţi de deratizare obligatorii, motiv pentru care i-au solicitat acestuia să pună la dispoziţie apartamentul.

bani

Persoana vătămată a fost de acord, permiţând accesul autorilor în interiorul locuinţei.

În aceste împrejurări, partea vătămată a semnat într-un registru şi apoi a dat persoanelor necunoscute suma de 80 lei, reprezentând contravaloarea serviciului prestat, arătând astfel locul în care deţine banii.

Deşi în locuinţă se afla şi tatăl persoanei vătămate, cei doi autori au profitat de neatenţia acestora şi au sustras din locuinţă suma de 1.070 lei, două telefoane mobile şi o tabletă.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul BIC Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de: ,, furt calificat’’, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

„Spre   deosebire   de   alţi   infractori ,  escrocii  se  caracterizează  prin simţul observaţiei şi al oportunităţii,  aptitudini ce le  permit să-şi  adapteze modul de operare în funcţie de situaţie şi de victimă.

Poliţiştii  atrag  încă  o  dată  atenţia  cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii  trebuie  să  le  ia  în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită anumite sume de bani pentru efectuarea unor servicii”, transmite IPJ Suceava într-un comunicat de presă.


Intră acum și în grupul de