Prima vizita externa a premierului Tariceanu are loc la Budapesta

Din delegatia oficiala care se va deplasa la Budapesta fac parte: ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile culturii, invatamantului si integrarii europene, Marko Bela, ministrul afacerilor externe, Mihai-Razvan Ungureanu, ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Gheorghe Dobre, ministrul mediului si gospodaririi apelor, Sulfina Barbu.

Cu acest prilej, premierul Tariceanu se va intalni cu presedintele Republicii Ungare, Ferenc MADL, si cu presedintele Parlamentului ungar, Katalin Szili. Primul ministru va avea o runda de convorbiri cu omologul sau ungar, Ferenc Gyurcsany. Programul vizitei oficiale include si convorbiri cu reprezentantii unor partide parlamentare din Ungaria.

Pe agenda discutiilor bilaterale la nivel inalt, primul-ministru al Romaniei se va referi la teme ale agendei europene. Premierul Tariceanu va aborda subiectele din perspectiva apropiatei semnari, de catre Romania, a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeana, si din cea a aprofundarii parteneriatului strategic romano-ungar.

Vor fi abordate si initiative legate de dinamizarea si diversificarea cooperar