Fratii Stan din Dolhesti, trimisi in judecata dupa ce l-au batut cu cruzime pe un tanar intr-un bar din localitate


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Stan Ioan, Stan Gheorghe și Stan Neculai Cezar, după ce pe data de 5 octombrie au snopit în bătaie un tânăr de 25 de ani cu care erau într-un conflict mai vechi, într-un bar din Dolheștii Mari.

politie retinere

Cei trei frați sunt cercetați pentru tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri și distrugere întrucât s-au năpustit asupra tânărului din dorința de a se răzbuna, cu obiecte contondente apte de a produce moartea: sabie, rangă metalică şi o bâtă din lemn.

Potrivit procurorilor, cei trei inculpaţi s-au năpustit la masa la care se afla tânărul  şi au început să îi aplice lovituri puternice cu obiectele pe care le aveau asupra lor în diverse zone vitale ale corpului, în special în zona capului.

Din declarațiile victimei, dar şi din cele ale martorilor oculari, unul dintre inculpaţi striga „omorâţi-l, omorâţi-l!”.

Totodată, în rechizitoriul procurorilor se arată că Stan Gheorghe este cel care l-a lovit pe tânăr cu sabia peste umărul drept, iar Stan Ioan i-a aplicat mai multe lovituri cu ranga pe care o avea în mână la nivelul picioarelor dar şi în zona capului. Mai mult decât atât, și un prieten de-al victimei care se afla la masă a fost agresat.

În urma raportului medico-legal din 10 octombrie s-a constatat că victima a suferit un politraumatism cu plăgi contuze multiple epicraniene şi pe membrele inferioare şi superioare bilateral, fracturi multiple craniene, unele cu înfundare şi hematom extradural, fracturi ambele oase antebraţ drept cubitus stâng şi fractură incompletă creastă tibială dreapta, leziuni ce au fost produse prin loviri cu corpuri şi mijloace contondente (săbii, bâte) şi care au necesitat pentru vindecare un număr de 70-80 zile îngrijiri medicale. Medicii legişti au apreciat că din punct de vedere medico-legal leziunile au fost de natură a pune în primejdie viaţa tânărului.

În acest sens, tânărul de 25 de ani va cere în cadrul procesului penal despăgubiri bănești pentru faptele produse, la fel și prietenul victimei care a înaintat și o plângere penală faţă de Stan Ioan şi Stan Neculai Cezar. De asemenea, o alte parte vătămată în acest dosar, a cerut suma de 10.000 lei, contravaloarea bunurilor distruse de către cei trei inculpaţi.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de