Scriitorii bucovineni au acordat premiul Eminescu unui vasluian


Intră acum și în grupul de

Premiul a fost acordat in cadrul manifestarilor celei de a XIV-a editii a Festivalului Literar „Mihai Eminescu” care se desfasoara timp de trei zile in localitatile Suceava, Calinesti, Putna , iar duminca la Cernauti. Festivalul Literar a inceput, vineri, la Suceava cu un simpozion privind dimensiunea poetica a lui Mihai Eminescu, expozitii si lansari de carte. In cursul zilei de simbata, dupa un ceremonial de depunere de coroane la statuia poetului Mihai Eminescu din Suceava au avut loc pelerinaje la Calinesti si la Putna.

La Manastirea Putna a fost oficiata o slujba de pomenire a poetului , au fost depuse coroane la monumentul ridicat in cinstea lui Mihai Eminescu , apoi s-a desfasurat ceremonia de decernare a premiului „Mihai Eminescu” pentru anul 2004 oferit de Societatea Scriitorilor Bucovineni. Consulatul General al Romaniei la Cernauti a organizat , duminica, lansarea volumului “Triptic Eminescian” apartinind profesorului sucevean Nicolae Cirlan, vernisajul expozitei “Din lirica eminesciana” cu lucrari de grafica ale lui Mihai Pinzaru-PIM si un colocviu dedicat lui Eminescu.

Printre organizatorii Festivalului Literar „Mihai Eminescu” se numara Directia pentru Cultura si Culte Suceava , Consiliul Judetean Suceava, Societatea Scriitorilor Bucovineni, si Consulatul General al Romaniei la Cernauti.


Intră acum și în grupul de