Sustinere covirsitoare pentru Tariceanu la presedintia PNL


Intră acum și în grupul de

In urma consultarilor cu organizatiile judetene ale partidului a rezultat o sustinere covirsitoare pentru Tariceanu la presedintia PNL, dar si dorinta de initiere a discutiilor cu PD in vederea unei fuziuni. Acest lucru a fost confirmat de vicepresedintele PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, care a declarat ca, simbata, la Cluj Napoca, s-a incheiat ciclul de consultari cu filialele din tara, care a inceput in urma cu o saptamina, la Piatra Neamt. El a spus ca la Piatra Neamt, organizatiile PNL din Moldova au discutat despre reorganizarea PNL si modificarile ce trebuiesc aduse Statutului partidului in conditiile in care PNL este partid de guvernamint. El a aratat ca filialele din judetele Moldovei considera ca si la Congresul PNL va trebui aplicata formula introdusa de Theodor Stolojan, in 2002, care s-a dovedit eficienta, privind „votul pe echipa”. „S-a considerat ca aceasta solutie trebuie luata in seama, dar ca aceasta procedura trebuie completata cu vot uninominal majoritar pentru forul de conducere”, a spus Flutur.

El a aratat ca reprezentantii organizatiilor judetene din Moldova si-au exprimat sustinerea pentru Calin Popescu Tariceanu la presedintia partidului si ca s-a agreeat ideea inceperii discutiilor in vederea fuziunii cu PD. Vicepresedintele liberal a adaugat ca o intilnire similara cu organizatiile din Dobrogea, Muntenia si Oltenia s-a desfasurat, joi seara, la Tirgoviste, unde „in cea mai mare parte” au fost agreate solutiile propuse la Piatra Neamt. „Simbata, la Cluj Napoca s-a inchis ciclul de consultari cu filialele, ceea ce a dovedit o maturitate a PNL, dorinta de a crea o structura care sa corespunda unui partid aflat la putere, deschiderea spre negocierile cu PD privind fuziunea, precum si o sustinere covirsitoare pentru premierul Calin Popescu Tariceanu la presedintia partidului”, a subliniat Flutur.

Vicepresedintele PNL a precizat ca impreuna cu PD si celelalte partide din arcul guvernamental „PNL are sansa unica de a duce Romania spre Uniunea Europeana si va contribui la a doua mare modernizare a Romaniei”. „Romania a avut premier liberal in urma cu 68 de ani, in perioada de virf a cresterii economice dintre cele doua razboaie mondiale. Aceasta sansa trebuie valorificata, iar Romania trebuie plasta acolo unde ii este locul ”, a mai spus vicepresedintele PNL.


Intră acum și în grupul de