Iohannis produce surpriza si la nivelul judetului Suceava si castiga alegerile in turul 2


Intră acum și în grupul de

Și la nivelul judetului Suceava se poate spune că Iohannis a produs surpriza cea mare în conditiile in care în primul tur de scrutin distanța dintre el si Victor Ponta era de aproximativ 10 %, în favoarea actualului premier al României.

 

Mobilizarea activului PSD a fost cu mult sub asteptările liderului sucevean al social-democratilor, Cătălin Nechifor și în ciuda faptului că Victor Ponta a fost prezent în judet în campania dintre tururi in judet, lucrurile se pare că au evoluat negativ.

Iohannis ACL Flutur Balan Preda Negura Turcanu Ungureanu Varga (105)

PSD-istii au ignorat efectiv semnalul dat de suceveni in primul tur și au continuat campania pro-Ponta prin oameni ca primarul Sucevei, Ion Lungu care, în ultimele zile, s-a și afișat la un concert de muzica ușoară și populară din  cartierul Burdujeni al Sucevei (fieful deputatului Ioan Bălan) cu cel mai mare ”dușman” al său din PSD, liderul organizației municipale Suceava, senatorul Ovidiu Donțu.

 

Astfel candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Suceava obţinând 51,37  %  din voturi, potrivit numărătorii paralele a ACL.

 

Potrivit numărătorii paralele a ACL, în judeţul Suceava, Klaus Iohannis a câştigat 51,37 % din voturi, iar Victor Ponta a fost votat de 48,63 % dintre suceveni.

Prezenţa la vot în judeţul Suceava la cel de-al doilea tur de scrutin a fost de 57,4 %, după ce 333.312 suceveni s-au prezentat la urne, faţă de o participare de 48, 69 % în primul tur de scrutin şi de 56,76 % la al doilea tur de scrutin de la alegerile prezidenţiale din 2009.


Intră acum și în grupul de