Barbatul care a socat Suceava prin injughierea sotului concubinei de fata cu fiica lor de numai zece ani a fost trimis in judecata


Intră acum și în grupul de

Bărbatul care a șocat în prima zi a lunii iunie un oraș întreg prin înjunghierea soțului concubinei în prezența copilului a fost trimis de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

Potrivit probatoriului administrat, Strapciuc Florin-Vasile a exercitat acte de violenţă de intensitate ridicată, cu două cuţite, în zone vitale, asupra persoanei vătămate A.G., cu intenţia de a-i suprima viaţa.

cutit

Pe data de 1 octombrie 2014, Tribunal Suceava a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, acesta fiind găsit pe data de 29 octombrie pe raza comunei Corod, judeţul Galaţi. Ulterior, pe data de 30 octombrie, s-a dispus executarea mandatului de arestare preventivă, mandat ce îşi încetează valabilitatea la data de 27 noiembrie 2014.

Reamintim că în prima zi a lunii iunie, la intersecţia dintre străzile Calea Obcinelor cu Bulevardul Corneliu Coposu, un bărbat a fost înjunghiat în prezența fiicei sale de numai 10 ani și a unui cuplu, în timp ce încerca să-și convingă soția să se întoarcă acasă, știind că aceasta are o relație de prietenie cu agresorul de mai mult timp.

După ce şi-au exprimat dorinţa de a o readuce acasă, soțul împreună cu fiica au luat-o de mâini pe femeie, pornind spre staţia de autobuz de pe bulevardul George Enescu.

Însă, amantul soției i-a ajuns din urmă, acesta dându-și jos de pe spate rucsacul în care avea două cuțite strigând spre soțul femeii să o lase în pace.

Bărbatul s-a năpustit asupra soțului concubinei sale şi a început să-l lovească concomitent cu cele două cuţite, într-un mod haotic, în toate direcţiile.

La un moment dat, agresorul s-a dezechilibrat şi a căzut (în timp ce încerca să împingă victima de pe trotuar pe partea carosabilă, zonă intens circulată de mijloacele de transport), a scăpat cuţitele din mâini, s-a îndepărtat de victimă după care, profitând şi de faptul că femeia nu mai era ţinută nici măcar de fiica ei, a fugit împreună cu aceasta de la locul incidentului spre zona Spitalului Judeţean de Urgenţă, iar de aici în satul Sf. Ilie.

Un echipaj medical l-a preluat pe bărbatul agresat, acesta rămânând internat timp de trei zile în spital.

În urma raportului medico-legal, bărbatul a suferit multiple plăgi înţepat tăiate cu secţiune de venă jugulară superficială şi secţiune parţială de coastă, leziuni produse prin loviri cu corpuri înţepător-tăietoare, fiind nevoie de un număr de 16-18 zile de îngrijiri medicale.

„În opinia medicului legist, dată fiind localizarea leziunilor, cel mai probabil agresorul se afla în faţa victimei. De asemenea, medicul legist a precizat că din punct de vedere medico-legal viaţa victimei nu a fost pusă în primejdie”, au declarat procurorii suceveni.

Strapciuc Florin-Vasile nu este la prima abatere, el are antecedente penale, fiind condamnat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie, iar prin altă sentinţa penală a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani pentru săvârşiriea infracţiunii de furt calificat.


Intră acum și în grupul de