12 ore de audiente-maraton pentru Onofrei cu locuitorii judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Aceasta decizie a fost luata dupa ce in prima zi de audiente a ascultat si incercat sa rezolve, timp de aproape 12 ore, problemele ridicate de 124 de suceveni. El a fost nevoit sa amine pe joi dimineata zece persoane, din municipiul Suceava, inscrise in audienta.

Onofrei a declarat ca majoritatea problemelor in care a fost solicitat sa intervina sint legate de aplicarea legilor fondului funciar, dar si cele legate de faptul ca autoritatile locale nu-si fac treaba.

Prefectul de Suceava a mai luat hotarirea sa faca demonstratii ca problemele oamenilor se pot rezolva, simplu, de autoritatile locale, pentru ca mai multe situatii neclare sint legate de faptul ca Primariile, Consiliile Locale sau Politia nu-si indeplinesc atributiile. El a exemplificat cu cazul unui sucevean care nu-si poate ridica un gard din cauza ca vecinul sau nu il lasa. « I-am dat asigurari ca voi veni eu sa asist atunci cind el isi va ridica gardul. I-am spus sa-si pregateasca cimentul si celelalte lucruri necesare si sa me cheme atunci cind va incepe lucrul », a spus prefectul Orest Onofrei.

El a mai declarat ca unii dintre petenti vin la prefect ca la prim-secretar si se asteapta ca acesta sa le rezolve probleme legate de locuite sau asigurarea unui loc de munca.

Prefectul a decis ca in viitor sa organizeze audientele in diferite zone ale judetului. Astfel, el a hotarit sa mearga o data pe luna fie la Primaria din Falticeni, fie la cele din Radauti, Gura Humorului si Vatra Dornei, pentru a afla pasurile contribuabililor din acele zone. Onofrei a spus ca a luat o astfel de decizie, pe de o parte pentru ca oamenii sa nu mai strabata drumul pina la Suceava pentru a cere solutionarea unei probleme, iar pe de alta parte pentru a vedea daca nu sint cazuri ce pot fi rezolvate chiar la fata locului. El va fi insotit la audiente de un jurist si de un specialist pe linie de fond funciar. Deocamdata, Onofrei are zi de audiente miercurea, doar la Suceava.


Intră acum și în grupul de