12 ore de audiente-maraton pentru Onofrei cu locuitorii judetului Suceava

Aceasta decizie a fost luata dupa ce in prima zi de audiente a ascultat si incercat sa rezolve, timp de aproape 12 ore, problemele ridicate de 124 de suceveni. El a fost nevoit sa amine pe joi dimineata zece persoane, din municipiul Suceava, inscrise in audienta.

Onofrei a declarat ca majoritatea problemelor in care a fost solicitat sa intervina sint legate de aplicarea legilor fondului funciar, dar si cele legate de faptul ca autoritatile locale nu-si fac treaba.

Prefectul de Suceava a mai luat hotarirea sa faca demonstratii ca problemele oamenilor se pot rezolva, simplu, de autoritatile locale, pentru ca mai multe situatii neclare sint legate de faptul ca Primariile, Consiliile Locale sau Politia nu-si indeplinesc atributiile. El a exemplificat cu cazul unui sucevean care nu-si poate ridica un gard din cauza ca vecinul sau nu il lasa. « I-am dat asigurari ca voi veni eu sa asist atunci cind el isi va ridica gardul. I-am spus sa-si pregateasca cimentul si celelalte lucruri necesare si sa me cheme atunci cind va incepe lucrul », a spus prefectul Orest Onofrei.

El a mai declarat ca unii dintre petenti vin la prefect ca la prim-secretar si se asteapta ca acesta sa le rezolve probleme legate de locuite sau asigurarea unui loc de m