Suceava Noastra: Avem si noi un Dorel. Masina de curatat zapada pe patinoar va trebui adusa cu elicopterul


Intră acum și în grupul de

Unul dintre iniţiatorii asociaţiei Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV, că a găsit un Dorel şi la Suceava, acesta fiind cel care a proiectat skatepark-ul de lângă patinoar.

„Dorel al Sucevei e cel care a proiectat skatepark-ul”, a spus Cuşnir.

El a explicat că patinoarul sucevean, pe lângă că este neîngrijit corespunzător, nu are nici o rolba, maşină de curăţat gheaţa, performantă, dar că anul acesta, pentru că un patinoar din Bucureşti s-a închis, o astfel de maşină, performantă, urmează să ajungă la patinoarul sucevean.

rolba
Rolba actuala a patinoarului Suceava

 

Din nefericire însă, poarta prevăzută din construcţia patinoarului pentru intrarea acestei rolba este blocată de zidul din beton al skatepark-ului care a fost proiectat de „un Dorel” în aşa fel încât utilităţile patinoarului să nu poată fi folosite.

„Va trebui introdusă maşina pe patinoar cu elicopterul sau cu macaraua”, a spus Cuşnir.

poarta rolba
Poarta rolba patinoar Suceava

El a mai arătat că aceasta este doar una dintre problemele privind patinoarul, explicând că echipa de hochei a Sucevei nu are când să se antreneze pentru că Ion Lungu a decis că patinoarul trebuie deschis doar la data de 1 decembrie.

„Echipa de hochei pleacă sâmbătă la Galaţi unde deja se patinează. La Suceava e o cutumă că se deschide patinoarul de 1 decembrie, odată cu luminiţele de sărbători. Cei de la Galaţi se antrenează de două luni, iar echipa de hochei de la Suceava trebuie să aştepte să se aprindă luminiţele ca să se antreneze”, a spus Cuşnir.

tribune patinoar
Tribuna patinoar Suceava

 

El a adăugat că în aceste condiţii hocheiştii suceveni intră pe gheaţă fără să se fi antrenat şi sunt învinşi de celelalte echipe care sunt antrenate, dar apoi li se reproşează că nu au rezultate.

„Vreţi să vă trimit domnule Lungu fotografii în care să vedeţi cum plâng copiii din echipă după ce iau bătaie?”, a întrebat Cuşnir.

 

 

El a mai arătat că în timp ce patinoarul Suceava este neîngrijit, în Harghita în comuna Cârţa, echipa de hochei se antrenează pe un patinoar modern, acoperit, deschis şapte luni pe an.

cartisoara
Patinoar Cârţa (Harghita)

Intră acum și în grupul de