DSVASA Suceava a inceput inmatricularea bovinelor, ovinelor si suinelor


Intră acum și în grupul de

El a spus ca intr-o prima etapa, s-a procedat la semnarea contractelor cu medicii veterinari concesionari din judet, cei care vor efectua acest tip de inmatriculare , iar in prezent, 70% dintre acestia avind deja incheiate contractele.

Pentru ceilalti medici veterinari care si-au concesionat spatiile circumscriptiilor sanitare veterinare ca persoane fizice autorizate sau ca asociatii familiale a fost nevoie ca acestia sa-si infiinteze, conform noii legislatii, societati comerciale pentru a putea angaja personal auxiliar.In cazul acestora, autorizatiile si contractele vor fi semnate de ANSVSA .

Cimpan a precizat ca medicii veterinarii care au incheiat contractele au primit crotaliile pentru identificare si cite un cleste pentru aplicarea acestora, formularele pentru inregistrarea animalelor si dosarele cu exploatatiile de animale .

Directorul DSVSA Suceava a mai spus ca pe contract , medicii si-au trecut adresa exacta la care isi vor instala calculatoarele pentru inscrierea datelor si numarele de telefon fix sau mobil, urmind ca firma contractanta de la Bucuresti sa formateze calculatoarele pentru a putea fi conectate la Internet. Toti medicii concesionari vor primi, pentru inregistrarea datelor, cite un calculator, a spus Vasile Cimpan care a adaugat ca medicii au primit deja cite un formular pentru a-si face carduri astfel ca sumele reprezentind contravaloarea serviciilor de inmatriculare a animalelor sa fie virate de ANSVSA.


Intră acum și în grupul de