Hotii si-au facut de cap prin judet. Mai multi batrani au fost pacaliti de falsi angajati ai unor societati de apa sau gaz


Intră acum și în grupul de

Mai mulți bătrâni, au fost înșelați de falși angajați ai unor societăți de apă sau gaz, după ce li s-a permis accesul în interiorul locuințelor. Bătrânii au fost păgubiți cu sume cuprinse între 120 de lei și 13.000 de lei.

bani 2

Potrivit IPJ Suceava, un prim caz s-a înregistrat în Vatra Dornei. Joi dimineața, în jurul orei 9.30, un bărbat de 81 de ani a permis accesul în locuința sa unor persoane care doreau să verifice gazul și apa. Însă, cei trei falși angajați au profitat de neatenția bărbatului și a soției acestuia și au luat suma de 1.200 de lei dintr-o cutie în care se aflau cupoanele de pensie.

La fel s-a întâmplat și la Suceava, o bătrână de 89 de ani le-a permis accesul, tot joi, în jurul orei 16.45, unor persoane necunoscute care au vrut să verifice instalaţia de apă din apartament. În timp ce bătrâna se afla în baie, cele două persoane care făceau verificări au sustras din locuinţă suma de 13.000 lei.

În cele două cazuri polițiștii continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Un alt caz petrecut în municipiul Suceava în cursul zilei de joi a fost la o localnică de 82 de ani care a fost păcălită de două persoane că îi verifică centrala termică.

După ce au efectuat presupusa activitate, cei doi bărbați care s-au recomandat că lucrează la o societate ce se ocupă cu verificarea centralelor i-au cerut să achite suma de 120 de lei, contravaloarea serviciului prestat. În momentul în care soțul femeii a solicitat eliberarea unei chitanţe pentru suma plătită, cei doi au plecat în grabă.

Și în acest caz cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

 

 

 


Intră acum și în grupul de