Cutremurul de sambata seara a avut cinci replici, ultima a fost duminica la ora 12.16


Intră acum și în grupul de

UPDATE

Ultima replică a cutremurului de sâmbătă seara s-a produs, duminică, la ora 12.16, potrivit INFP.

Acest cutremur s-a produs la o adâncime de 30 de kilometri în zona Vrancea şi a avut o magnitudine de 2.7 grade pe scara Richter.

Cutremurul produs sâmbătă seara în zona seismică Vrancea cu o intensitate de 5,7 grade pe scara Richter a avut patru replici, cea mai mare de 3,1 grade.

Cutremurul a fost resimţit şi în Suceava.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, prima replică a cutremurului a fost la ora 22.14. 47 şi a avut o instensitate de 2,8 grade pe scara Richter şi a fost localizată la 34 de kilometri adâncime.

Ea a fost urmată de o replică mai puternică, de 3,1 grade (revizuită după ce datele iniţiale arătau 3,3 grade), la ora 22.30.56, la 36 de kilometri adâncime.

Următoarea replică a cutremurului s-a produs la ora 03.14.39 şi a avut o intensitate de 2,6 grade pe scara Richter, (revizuită la 2,5 grade) urmată de o a patra replică la ora 06.01.57, de 2,7 grade pe scara Richter, ambele fiind localizate la o adâncime de 30 de kilometri.

 

 

Directorul ştiinţific al INFP, Mircea Radulian, a declarat că seismul de sâmbătă seara din zona Vrancea a fost de suprafaţă şi că se aşteaptă mai multe replici de intensitate mai mică decât cutremurul iniţial. El a mai spus că este probabil ca replicile să fie pe parcursul a mai multor zile începând cu această noapte.

 

Cercetătorul geofizician Mihail Diaconescu a menţionat că dacă respectivul cutremur a avut magnitudine până în 5,5 grade pe scara Richter, replicile sunt aşteptate în următoarele patru zile, iar dacă a fost până în 6 grade, replicile se vor putea produce în următoarele opt zile. El a menţionat că replicile vor avea cu cel puţin un grad mai puţin decât cutremurul iniţial.

 

Un cutremur  s-a produs în zona seismică Vrancea, judetul Vrancea,  la ora 21:14:17 ( ora Romaniei ), la adâncime 39km, magnitudine 5.7, intensitate epicentrală VI.

 

 


Intră acum și în grupul de