Explozia de la restaurantul Trafic din Campulung Moldovenesc: Doua femei moarte, una in stare grava, cladirea distrusa aproape in totalitate. Ancheta preluata de procurori


Intră acum și în grupul de

Explozia care s-a produs duminică dimineaţa la ora 3.30 la restaurantul Trafic al firmei Euroconcept din Câmpulung Moldovenesc a avut drept consecinţe, până în prezent, moartea a două femei, de 42 de ani şi rănirea a două tinere, din care una foarte grav, dar şi cu distrugerea restaurantului şi avarierea unei maşini a unor clienţi ai localului.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul Tribunalului Suceava, duminică dimineaţa la ora 3.30, poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc, au fost sesizaţi despre faptul că la S.C. EURONCEPT S.R.L. din municipiul Câmpulung Moldovenesc, respectiv la restaurantul „TRAFIC”, a avut loc un accident de muncă prin explozie, soldat cu uciderea a două  persoane şi vătămarea corporală gravă a altor două persoane, toate fiind angajate ale restaurantului, din care una rănită grav  cu arsuri de gradul 1, 2 şi 3 pe aproximativ 60 % din corp.

Explozie restaurant Campulung (2)

La o primă estimare pagubele produse prin explozie se ridică la aproximativ 50.000 euro.

Consecinţele produse: decesul a două persoane, rănirea altor două şi clădirea restaurantului distrusă.

Victimele accidentului au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar ulterior au fost transferate la Spitalul Judeţean Suceava.

La faţa locului, s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Câmpulung Moldovenesc, formată din criminalişti şi lucrători de Poliţie judiciară.

De asemenea, la faţa locului au sosit două echipaje de intervenţie din cadrul Detaşamentului I.S.U. Câmpulung Moldovenesc.

Din primele verificări efectuate la faţa locului şi din constatarea specialistului ISU, s-a constatat drept cauză a accidentului explozia unei butelii de gaz care alimenta maşina de gătit din bucătăria restaurantului.

Clădirea restaurantului a fost avariată în proporţie de 80%, fiind distruse geamurile în totalitate şi parte din zidul de susţinere şi mobilier distruse. De asemenea la unul dintre autovehiculele parcate, respectiv Mercedes Sprinter care tracta o platformă cu un autoturism Volkswagen Phaeton, au fost provocate avarii .

„În prezent cercetarea locului faptei este efectuată de către lucrătorii de poliţie împreună cu personalul din cadrul I.T.M. Suceava şi specialişti din cadrul I.S.U. Suceava, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Ancheta este coordonată direct de procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală înregistrat sub nr. 1664/P/2014 (al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc) şi s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, prev. de art. 192 alin. 1, 2 Cod penal, „vătămare corporală din culpă”, prev. de art. 196 Cod penal, precum şi a infracţiunilor de „neluarea vreuneia dintre măsurile legale privind securitatea şi sănătatea în muncă”, fapte prev. de art. 349 şi art. 350 Cod penal”, se arată în comunicat.

Totodată se menţionează că în funcţie de rezultatul cercetărilor şi având în vedere complexitatea cauzei, impactul asupra comunităţii locale,  a întinderii pagubelor şi a consecinţelor produse, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava va analiza şi va dispune preluarea cauzei în vederea finalizării urmăririi penale.

 


Intră acum și în grupul de