Concurs de promovare a valorilor europene pentru liceeni


Intră acum și în grupul de

In acest an, tema concursului este: „Valori romanesti, valori europene”.

Pe parcursul a doua zile (29 si 30 ianuarie), reprezentanti a peste 30 de organizatii de tineret au participat la Busteni la un seminar de pregatire si la o ampla dezbatere, axate in special pe tema valorilor, privite din punct de vedere istoric, sociologic si economic. Rolul acestor organizatii este de a veni in sprijinul participantilor cu informatii despre tema propusa si de a oferi sprijin tehnic pentru grupele de liceeni ce vor participa la concurs.

„Europa la liceu” este un concurs de idei, ce va incuraja munca in echipa si va recompensa creativitatea. In perioada 1 februarie – 15 aprilie vor avea loc sesiuni de training, in liceele din toate regiunile Romaniei, pe teme legate de constructia europeana, semnificatia valorilor europene si managementul proiectelor. Grupele de liceeni, care doresc sa obtina ajutor pentru scrierea proiectelor, pot sa beneficieze gratuit de consultanta, fie din partea unui profesor de-al lor, fie accesand lista de consultanti, publicata pe site-ul www.europa-la-liceu.ro.

Inscrierea proiectelor in concurs se va face prin internet, pe site-ul concursului. Echipele pot trimite, suplimentar, elemente vizuale (postere, fotografii etc.) ce vor sustine proiectul si care pot fi selectionate pentru a fi expuse in cadrul festivitatii de premiere. Data limita pana la care se pot trimite proiectele este 15 aprilie 2005.

Proiectele vor fi evaluate, in prima faza, la nivel regional, ocazie cu care vor fi selectionate cele ce vor participa la faza nationala. Un juriu format din personalitati va alege cele mai bune proiecte ce vor fi premiate la jumatatea lunii mai.

Anul trecut, la gala de premiere au participat 150 de elevi, membri ai echipelor calificate in finala. Castigatorii au stat de vorba cu Jonathan Scheele, Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, si cu ambasadori ai unor State Membre ale Uniunii Europene.


Intră acum și în grupul de