Atentie cum circulati! Politistii atentioneaza soferii sa respecte cu strictete regulile de circulatie


Intră acum și în grupul de

Iarna și-a intrat în drepturi și în Suceava, pe raza întregului judeţ se înregistrează la această oră precipitaţii sub formă de ninsoare, de aceea poliţiştii sunt prezenți în trafic pentru fluidizare dar şi pentru identificarea celor care circulă fără anvelope de iarnă.

Potrivit legislației rutiere în vigoare, pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă.

În aceste condiții de circulație îngreunată poliţiştii atrag atenţia șoferilor să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

suceava under snow

Poltiția Rutieră recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă. Polițiștii precizează că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Pentru a nu avea surprize neplăcute în trafic, oamenii legii recomandă de asemenea șoferilor să se informeze asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

„Trebuie să dați dovadă de mult discernământ referitor la oportunitatea plecării dumneavoastră”, atrag atenția polițiștii într-un comunicat de presă.

Totodată, înainte de a pleca la drum este necesar să verificați farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire. Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Poliția mai recomandă să utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen și să păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

Atunci când vă aflați în trafic evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, mai transmis polițiștii rutieri.

Totodată, este bine vă aveţi la dumneavoastră o lopată, perie sau mătură, racletă, sac cu sare sau nisip şi lanţuri.

„Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă sau de deszăpezirii, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă”, se mai arată în sursa citată.

 

 


Intră acum și în grupul de