Incendiu devastator la o casa din Bilca din cauza cosului de fum


Intră acum și în grupul de

Casa unei femei din comuna Bilca a fost cuprinsă de flăcări, vineri noapte, în jurul orei 23, cel mai probabil din cauza coşului de evacuare a fumului neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

incendiu 1

Pentru stingerea incendiului care se manifesta la locuinţa şi anexele gospodăreşti, în pericol fiind și alte două gospodării, au intervenit şase autospeciale de pompieri de la Garda de intervenţie Vicovu de Sus, dar și lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Bilca şi Gălăneşti.

Focul a distrus mai multe bunuri, acoperişul casei pe 56 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară pe 25 metri pătraţi, depozitul de furaje şi adăpostul de animale în totalitate, pe o suprafaţă cumulată de aproximativ 130 de metri pătraţi.

De asemenea, au mai fost mistuite de flăcări aproximativ cinci tone de furaje și 15 metri cubi lemn de foc. În urma incendiului s-au degradat planşeul bucătăriei şi pereţii de la mansarda locuinţei. Pompierii au reușit să lichideze incendiul după aproximativ trei ore și să salveze restul casei de locuit, animalele şi păsările din gospodărie, precum şi cele două gospodării învecinate.

 


Intră acum și în grupul de