Ziua Internationala Anticoruptie a fost marcata si la Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 40 de lucrători din cadrul Instituţiei Prefectului şi din serviciile deconcentrate au luat parte, marți, 9 decembrie, la Palatul Administrativ din municipiul Suceava, la o întâlnire organizată de Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava, în parteneriat cu Instituţia Prefectului pentru a marca Ziua Internaţională Anticorupţie.

foto intalnire anticoruptie Prefectura Suceava 09.12.2014

Reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava au prezentat o serie de materiale prin care au evidențiat ameninţările pe care le reprezintă corupţia la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi.

În cadrul întâlnirii, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a subliniat că este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte, de aceea este imperios necesară atragerea cetăţenilor şi a funcţionarilor oneşti în lupta cu acest flagel.

După ședința de la Instituția Prefectului, poliţişti din cadrul DGA Suceava şi din cadrul Compartimentului de Analiză  şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au  distribuit peste 100 de flyere cu conținut preventiv în zona centrală a municipiului Suceava. Sucevenii au fost informați prin flyere de riscurile la care se expun dacă săvârșesc fapte de corupție și au purtat discuții privind modul de sesizare a unor fapte de corupţie.

Orice act de corupție poate fi semnalat la Linia Verde Anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

De asemenea, pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0230/203340, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava, precum şi la adresa de e-mail: [email protected]

 

 


Intră acum și în grupul de