DSP, in control la pensiunile si restaurantele din zonele turistice ale judetului Suceava. Vezi ce verifica inspectorii sanitari, inainte de sarbatori


Intră acum și în grupul de

Pensiunile, motelurile şi hotelurile din zonele Vatra Dornei, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni şi Suceava, precum şi unităţi de alimentaţie publică ce organizează mese festive în perioada sărbătorilor de iarnă, vor fi luate la control de către inspectorii sanitari suceveni.

Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Ludovic Abiţei, începând de săptămâna viitoare, 10-12 inspectori sanitari vor urmări dacă sunt respectate condiţiile igienico-sanitare în spaţiile de cazare, dar şi în blocurile alimentare unde se prepară hrana şi în spaţiile de servire a mesei, dacă dispun de substanţe dezinfectante, dacă personalul angajat are analizele medicale la zi şi dacă a urmat cursuri de igienă.

ludovic abitei

Totodată, vor fi verificate provenienţa alimentelor ce vor fi folosite la pregătirea meniurilor şi modul de păstrare a acestora, sursele de alimentare cu apă sau dacă unităţile de cazare dispun de lenjerii suficiente raportate la capacitatea de cazare.

Inspectorii DSP Suceava vor efectua astfel de verificări întrucât se aşteaptă creşterea numărului de turişti în judeţ, în perioada sărbătorilor de iarnă.


Intră acum și în grupul de