Un muncitor a ajuns la Spitalul Judetean Suceava dupa ce a fost strivit de un perete. Vezi ce s-a intamplat


Intră acum și în grupul de

Un muncitor necalificat în vârstă de 30 de ani, din comuna Muşeniţa, a ajuns la Spitalul Județean Suceava după ce un perete al unei construcții s-a prăbușit peste acesta. Administratorul societății unde bărbatul lucra alături de un alt muncitor pentru a dărâma niște pereți de cărămidă a anunțat tragedia prin apel la 112.

perete de piatra prabusit

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 8.00, S. Valeriu și G. Ioan, angajați ca muncitori necalificați, au fost trimiși într-o hală din curtea firmei administrată de H. Dumitru, pentru a dărâma niște pereți din cărămidă, însă ei nu au fost echipați corespunzător. În mod obișnuit, cei doi prestau activități de prelucrare a lemnului.

După aproximativ două ore jumătate, în timp ce muncitorii spărgeau cu un picamer baza unui perete ce urma să fie dărâmat, peretele s-a desprins de pe stâlpul din beton de care era prins. Cei doi muncitori au observat acest lucru și s-au dat în spate, însă unul dintre bărbați, G. Ioan s-a împiedicat de o cărămidă, iar peretele a căzut peste acesta, fiind prins sub zid de la bazin în jos.

Victima a fost preluată de un echipaj SMURD Rădăuți și transportată la Spitalul Municipal Rădăuți, după care la Spitalul Județean Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă, cercetările urmând a fi continuate de agenţii Postului de Poliție Gălănești. Totodată, incidentul a fost anunțat și Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

 


Intră acum și în grupul de