Angajat al unei banci din Vatra Dornei, trimis in judecata pentru delapidare si fals in inscrisuri. Vezi cum a reusit sa pacaleasca sistemul bancar angajatul

Unul dintre angajații agenției BRD din Vatra Dornei a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava,  pentru săvârşirea infracţiunilor de „delapidare” şi „fals în înscrisuri sub semnatură privată”.

BANCOMAT

Potrivit probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, Gheorghievici Bogdan Vasile a lucrat la agenția BRD din Vatra Dornei în calitate de consilier clientelă persoane fizice în perioada iulie 2010 – noiembrie 2011. El avea acces la banii pe care îi administra în numele clienţilor băncii și putea acorda credite bancare persoanelor fizice.

Profitând de aceste lucruri, bărbatul a transferat diferite sume de bani din conturile clienţilor care solicitau rambursarea anticipată a creditelor sau din conturile clienţilor cărora le erau aprobate credite, în conturile altor clienţi (pentru care deţinea carduri bancare ce îi erau predate de posesori pentru a fi distruse sau carduri eliberate pe numele diferiţilor clienţi fără cunoştinţa acestora). Astfel, angajatul băncii a întocmit „în fals” ordine de plată, după care, sumele de bani le-a retras „fără drept” de la ATM – uri, folosind în acest scop carduri bancare emise pe numele unor clienţi ai băncii, fără a avea acceptul titularilor.

Gheorghievici Bogdan Vasile a reușit în acest fel să efectueze un număr de 41 de retrageri, însușindu-și pe nedrept de 34.330 lei și a efectuat în perioada decembrie 2010 – septembrie 2011 un număr de 34 transferuri, folosindu-se de 34 de ordine de plată pe care le-a falsificat. De asemenea, angajatul băncii a mai întocmit în fals un număr de nouă „cereri de subscriere produse şi servicii – persoane fizice”, în baza cărora a obţinut carduri pe numele unor clienţi.

În total, bărbatul a realizat un număr de 43 de acte materiale ale infracţiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, respectiv 34 de ordine de plată şi nouă „cereri de subscriere produse şi servicii – persoane fizice”.

Instanta de judecată a fost sesizată cu privire la necesitatea anulării celor 43 de acte false, dosarul bărbatului fiind înaintat spre soluţionare Judecătoriei Vatra Dornei.