Judecatorii Curtii de Apel Suceava au suspendat protestul


Intră acum și în grupul de

Potrivit purtatorului de cuvint al Curtii de Apel Suceava, judecator Gabriela Rata, Asociatia Magistratilor din Romania a comunicat printr-o adresa propunerea de suspendare a formei de protest intrucit exista premizele ca, in urma unor discutii ce vor avea loc intre reprezentantii Asociatiei si cei ai Guvernului, problemele semnalate de magistratii suceveni sa fie rezolvate favorabil.

Gabriela Rata a spus ca principalele probleme ridicate se judecatori si de personalul auxiliar se refera la salarizare si la imbunatatirea conditiilor de lucru.

Magistratul sucevean si-a exprimat speranta ca problemele semnalate de judecatorii Curtii de Apel Suceava intr-un recent memoriu inaintat premierului Calin Popescu Tariceanu sa fie solutionate. Gabriela Rata a spus ca in functie de rezultatul acestei intilniri se va decide daca protestul initiat de judecatorii suceveni va continua.

Reamintim ca majoritatea judecatorilor din instantele din judetele Suceava si Botosani aflate in raza de competenta a Curtii de Apel Suceava au purtat, in zilele de luni si marti, banderole albe pe mineci, in salile de judecata, in semn de protest fata de refuzul Ministerului Finantelor de a acorda avizul favorabil pentru majorarea indemnizatiilor si altor drepturi ale magistratilor.


Intră acum și în grupul de