Falticeniul risca din nou sa ramina fara apa potabila

In cadrul acestei intilniri au fost discutate probleme organizatorice ale asociatiilor – necesitatea obtinerii de catre acestea a personalitatii juridice -, precum si nemultumirile populatiei fata de activitatea din cadrul asociatiilor de proprietari.

Serviciile publice locale au prezentat bilantul incasarilor si a debitelor pe care le inregistreaza proprietarii de apartamente si au solicitat implicarea asociatiilor de proprietari in recuperarea datoriilor. Falticenenii datoreaza la aceasta data aproape 3 miliarde de lei furnizorilor de utilitati – 1,6 miliarde lei la GOSCOM pentru colectarea deseurilor menajere, 1,2 miliarde de lei la CONSTAR pentru apa potabila si 301milioane lei la DISTRIGAZ.

Datoriile pun ingreuneaza activitatea institutiilor mentionate. Prima urgenta este apa potabila. SC CONSTAR trebuie sa incaseze pana la sfarsitul lunii februarie cele 1,2 miliarde de lei de la populatie pentru a onora facturile emise de Electrica, in caz contrar existand avertisment de sistare a energiei electrice necesare functionarii in permanenta a sistemului de furnizare a apei. La randul ei, din cauza datoriilor, societatea GOSCOM nu poate