Falticeniul risca din nou sa ramina fara apa potabila


Intră acum și în grupul de

In cadrul acestei intilniri au fost discutate probleme organizatorice ale asociatiilor – necesitatea obtinerii de catre acestea a personalitatii juridice -, precum si nemultumirile populatiei fata de activitatea din cadrul asociatiilor de proprietari.

Serviciile publice locale au prezentat bilantul incasarilor si a debitelor pe care le inregistreaza proprietarii de apartamente si au solicitat implicarea asociatiilor de proprietari in recuperarea datoriilor. Falticenenii datoreaza la aceasta data aproape 3 miliarde de lei furnizorilor de utilitati – 1,6 miliarde lei la GOSCOM pentru colectarea deseurilor menajere, 1,2 miliarde de lei la CONSTAR pentru apa potabila si 301milioane lei la DISTRIGAZ.

Datoriile pun ingreuneaza activitatea institutiilor mentionate. Prima urgenta este apa potabila. SC CONSTAR trebuie sa incaseze pana la sfarsitul lunii februarie cele 1,2 miliarde de lei de la populatie pentru a onora facturile emise de Electrica, in caz contrar existand avertisment de sistare a energiei electrice necesare functionarii in permanenta a sistemului de furnizare a apei. La randul ei, din cauza datoriilor, societatea GOSCOM nu poate respecta programul investitional convenit cu primaria pentru modernizarea sistemului de colectare a deseurilor menajere, conform normelor europene impuse de legislatia de mediu. In ceea ce priveste furnizarea gazului metan in municipiu, Formatiunea Operativa de Lucru Falticeni a DISTRIGAZ Nord a anuntat ca, pentru a opri nemultumirile persoanelor care achita la zi datoriile, va renunta la sistarea gazelor naturale in intreaga asociatie (cazul asociatiei de proprietari numarul 12), urmand a fi intrerupta total furnizarea doar pe scarile cu datornici.

Primarul Vasile Tofan a cerut mai multa responsabilitate si a aratat ca perceptia cetatenilor despre activitatea asociatiilor de proprietari nu este cea normala, exista neincredere, suspiciuni iar sesizarile adresate primariei se inmultesc saptamanal. El a anuntat ca a dispus Corpului de control al primariei sa efectueze un control pe linie financiara la toate asociatiile de proprietari.


Intră acum și în grupul de