Prioritati in aplicarea normelor comunitare la libera circulatie a serviciilor

Delegatia sectoriala pentru acest capitol, condusa de Negociatorul Sef cu UE, Leonard Orban, s-a reunit la Ministerul Integrarii Europene, pentru a analiza stadiul indeplinirii angajamentelor si pentru a stabili prioritatile pentru perioada urmatoare.

Astfel, continua procesul de identificare a barierelor in calea dreptului de stabilire si a liberei circulatii a serviciilor, atat la nivel central, cat si local.

In ceea ce priveste serviciile financiare, o prioritate o reprezinta imbunatatirea mecanismelor de intrare/iesire de pe piata, consolidarea capacitatii administrative a institutiilor de supraveghere, finalizarea procesului de armonizare legislativa in domeniul asigurarilor, implementarea legislatiei secundare cu privire la sectorul investitiilor si piata valorilor mobiliare etc.

De asemenea, o prioritate a acestui capitol o reprezinta infiintarea Autoritatii de Supraveghere in domeniul datelor personale, conform proiectului de lege aflat in faza finala de adoptare de catre Parlament, astfel incat ac