Prioritati in aplicarea normelor comunitare la libera circulatie a serviciilor


Intră acum și în grupul de

Delegatia sectoriala pentru acest capitol, condusa de Negociatorul Sef cu UE, Leonard Orban, s-a reunit la Ministerul Integrarii Europene, pentru a analiza stadiul indeplinirii angajamentelor si pentru a stabili prioritatile pentru perioada urmatoare.

Astfel, continua procesul de identificare a barierelor in calea dreptului de stabilire si a liberei circulatii a serviciilor, atat la nivel central, cat si local.

In ceea ce priveste serviciile financiare, o prioritate o reprezinta imbunatatirea mecanismelor de intrare/iesire de pe piata, consolidarea capacitatii administrative a institutiilor de supraveghere, finalizarea procesului de armonizare legislativa in domeniul asigurarilor, implementarea legislatiei secundare cu privire la sectorul investitiilor si piata valorilor mobiliare etc.

De asemenea, o prioritate a acestui capitol o reprezinta infiintarea Autoritatii de Supraveghere in domeniul datelor personale, conform proiectului de lege aflat in faza finala de adoptare de catre Parlament, astfel incat acest organism sa fie deplin operational la sfarsitul acestui an, conform calendarului asumat in negocieri.


Intră acum și în grupul de