Perchezitii DNA la agenti de politie si la seful unei structuri locale din cadrul MAI

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, infracțiuni contra înfăptuirii justiţiei și infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2014.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile vizează agenţi de poliţie din Suceava, Rădăuţi, Frătăuţii Noi, Voitinel şi Vicovu de Jos.

Unul dintre cei vizaţi este şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă ( SIPI) Suceava, Cristian Macsim, au menţionat sursele citate.

Cei vizaţi de percheziţii sunt suspectaţi de abuz în serviciu, favorizarea infractorului şi cercetare abuzivă.
În cursul zilei de 22 decembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 6 locaţii situate pe raza județului Suceava, reprezentând domicilii ale unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției de Informații și Protecție Internă și din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.