Casca de pompier a Sefului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta a fost oferita unui sucevean. Vezi cine a primit-o si motivatia.


Intră acum și în grupul de

Două autospeciale cu şenile pentru intervenţia pompierilor militari pe teren accidentat, pe zăpadă şi în mediul acvatic au intrat în dotarea ISU Suceava, una dintre ele fiind achiziţionată cu sprijinul unui om de afaceri din municipiul Suceava şi cu cel al Fundaţiei pentru SMURD.

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că cele două autoşenilate au intrat, recent, în dotarea instituţiei, una dintre acestea fiind achiziţionată cu ajutorul omului de afaceri Florin Andronic, patronul unei firme de transport marfă din municipiul Suceava, care s-a oferit să doneze suma de 60 500 de lei pentru îmbunătăţirea activităţii ISU Suceava şi alţi 12 000 de lei pentru achiziţionarea de echipament pentru SMURD Suceava.

autosenilata

Burlui a spus că restul sumei până la 200 000 de lei cât a costat una dintre autospecialele cu şenile a fost acordat de Fundaţia pentru SMURD, iar cea de a doua autoşenilată a fost achiziţionată prin programul EuroNest 2007-2013.

El a mai spus că cele două autospeciale vor deservi două zone din judeţul Suceava cu risc de înzăpeziri majore, respectiv Suceava-Fălticeni şi Rădăuţi –Siret.

Omul de afaceri sucevean Florin Andronic a mulţumit echipei companiei sale pentru că a reuşit să realizeze un profit care a permis oferirea acestei sponsorizări pentru activitatea SMURD şi ISU Suceava.

Andronic a spus că a direcţionat suma respectivă către SMURD pentru că fiecare om, atunci când se află într-o situaţie dificilă, sună la numărul unic de urgenţă 112, iar echipajele intervin în caz de urgenţă, arătând că el însuşi a fost, întâmplător, martor la intervenţia echipajelor SMURD în cazul unui accident rutier şi a fost impresionat de profesionalismul acestora.

El a mai spus că a făcut acest gest şi pentru a sensibiliza alţi oameni de afaceri să ofere ceva comunităţii în care trăiesc.

Inspectorul şef al ISU Suceava i-a înmânat lui Florin Andronic o diplomă de excelenţă şi i-a oferit casca sa de pompier din perioada în care a deţinut funcţia de inspector general al IGSU cu gândul că măcar unul dintre cei doi băieţi ai omului de afaceri va îndrăgi profesia de pompier.


Intră acum și în grupul de