Presedintele CJ Suceava: Nu sunt drumuri judetene blocate, dar se circula in conditii de iarna


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

Nechifor (3)

 

„Le multumesc colegilor din legislativ si executivul CJ. A fost un an dificil, cu foarte multe provocari, si in mare masura sunt multumit de activitatea noastra. Au fost foarte multe sedinte si majoritatea cu voturi in unanimitate si asta inseamna ca CJ isi desfasoara activitatea in conformitate cu interesele judetului.

Am demonstrat ca putem trece peste interesele politice. Activitatea din 2014 a fost importanta si mi-am propus ca in ianuarie sa avem mult mai bine consolidate datele statistice si clasamentele cu activitatile din judet. Vreau sa vedem ce am facut in turism, agricultura si industrie, dar si in domeniile aflate in directa finantare a CJ. Preliminar va spun ca in foarte multe domenii s-a inregistrat o crestere importanta. In turism e o crestere cam cu 8 %.

Am avut o deplasare cu cativa consilieri judeteni intr-o localitate din Austria unde am fost primiti foarte bine de o asociatie locala, care are foarte multi fermieri asociati. Au fost aproape 3 zile de vizite. Am vazut si ferme moderne si ferme clasice. Am vazut si agroturismul si chiar daca Romania e foarte mult in spate fata de un astfel de sistem performant, decizia celor prezenti in delegatia suceveana e de a incerca sa facem si la noi asa ceva.

Pasii nu sunt simpli si vrem sa cream un cluster-forma asociativa care sa contina si CJ si Camera Agricola si entitati publice locale din zona de munte si private. Vrem sa aplicam pe proiecte europene ca in final sa putem avea un astfel de sistem. Agricultura, mai ales cea legata de zootehnie montana, nu mai e o chestiune care se transmite din tata in fiu, ci se face aplicat. Nu avem altfel nici o sansa in piata concurentiala.

Avem ambitia sa il facem proiect regional si vrem sa aducem si parteneri din Cluj, Maramures si Bistrita.

Situatia e sub control in judet. Am intervenit cu 37 de utilaje pe 45 de trasee judetene si avem o rezerva de utilaje in caz de nevoie. Sper sa nu fie dificultati la traficul pe drumuri judetene. Nu sunt drumuri judetene blocate, dar se circula in conditii de iarna.

Recomand tuturor care vor sa plece in trafic sa fie pregatiti. Nu exista riscul sa se blocheze drumuri, dar e nevoie de echipament special pentru soferi.”

 


Intră acum și în grupul de