Orest Onofrei-OUG 100/2004 a fost data electoral, pe picior de Guvernul Nastase


Intră acum și în grupul de

Cel putin asa sustine prefectul Orest Onofrei, care a declarat vineri ca va consulta juristii Prefecturii si Comisia judeteana de fond funciar in legatura cu situatia juridica a respectivelor terenuri forestiere. „Vom face o cercetare atenta asupra situatiei juridice a acestor terenuri forestiere ce urmeaza sa fie transferate in baza OUG 100/2004. Trebuie sa vedem daca, in aceasta situatie Comisia de fond funciar trebuie sa se sesizeze, intr-un fel sau altul, in cauza”, a spus Onofrei.

El a subliniat ca actuala situatie dovedeste ca fostul Guvern nu s-a preocupat de solutionarea problemei Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. „E o dovada in plus ca fostul Guvern a aprobat o ordonanta pe picior, din motive electorale, fara sa se preocupe sa rezolve problema Arhiepiscopiei”, a declarat Onofrei.

Terenurile forestiere care urmeaza sa fie transferate Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor sint in litigiu intrucit procesul intentat de Fundatia Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina pentru revendicarea unei suprafete de 192 000 de hectare de padure nu a fost stopat dupa aparitia OUG 100/ 2004 prin care Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor era improprietarita cu 90 000 de ha de padure, acesta urmind sa fie judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Totodata, senatorul PSD Antonie Iorgovan, membru al Comsiei juridice a Senatului, a declarat ca Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor nu a avut niciodata padure in proprietate ci in administrare si ca se opune „categoric” pentru improprietarirea Bisericii din Bucovina cu 90 000 de ha de padure la adoptarea legii de aprobare a OUG 100/2004.


Intră acum și în grupul de