Acasă Actualitate Case de vacanta in Voronet si terenuri in zona nedeclarate de proprietari

Case de vacanta in Voronet si terenuri in zona nedeclarate de proprietari


Intră acum și în grupul de

Primarul orasului, Marius Ursaciuc, a apreciat ca in decurs de un an se va reusi finalizarea actiunii de identificare exacta a patrimoniului orasului.

El a spus ca, dupa o prima evaluare, s-a constatat ca numai in Voronet au fost construite 115 case de vacanta, in timp ce in situatiile Primariei erau inregistrate 20.



Ursaciuc a precizat ca „s-a intrat in legalitate” cu aceste case de vacanta, fiind facute incasari de 230 de milioane de lei din taxe si impozite locale percepute proprietarilor acestora. Primarul a subliniat ca a constatat ca din cele 1270 de autorizatii de constructie eliberate de Primarie in ultimii patru ani, doar in sapte cazuri s-a anuntat finalizarea constructiilor, ceea ce presupune ca in cazul celorlalte constructii nu se platesc taxe si impozite. Potrivit lui Ursaciuc, multi proprietari de terenuri nu le-au declarat in totalitate, „la o prima vedere” fiind peste o suta de hectare uzurpate. „Sint strazi intregi unde proprietarii si-au mutat gardurile cu doi metri„ , a spus Ursaciuc.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version