Administratia versus parlamentarii in lupta pentru conducerea PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

« Am hotarit sa facem alegerile cit mai repede pentru ca nu mai puteam merge la nesfirsit cu starea de interimat »,a spus vicepresedintele PNL Suceava, Ion Lungu. El a precizat ca data pina la care se pot depune candidaturile va fi stabilita in sedinta Biroului Permanent Judetean al PNL. Conform noului statut al PNL la nivelul organizatiei se va alege un Birou Executiv Judetean si un Comitet Executiv Judetean cu cite 9 membri fiecare, cu mentiune ca prima structura va fi aleasa in bloc, iar a doua nominal. De asemenea, se va alege o comisie de arbitraj si una de cenzori. Biroul Executiv va avea in componenta un presedinte, patru vicepresedinti, un secretar executiv si trei membri. Lungu nu a dorit sa spuna clar daca va candida sau nu pentru o functie la alegerile din 27 martie dar a precizat ca « mai importanta este echipa ». Potrivit unor surse liberale, Lungu alaturi de primarii din Falticeni si Gura Humorului, Vasile Tofan si Marius Ursaciuc ar sprijini la presedintia PNL Suceava pe prefectul Orest Onofrei. Daca va fi ales, acesta va trebui ca in perioada urmatoare sa aleaga intre functia politica si cea din administratie intrucit depolitizarea functiei prefectului este una din masurile pe care Romania trebuie sa le implementeze pina la sfirsitul anului pentru a respecta calendarul stabilit cu UE.

Senatorul PNL Tiberiu Prodan insa, a spus destul de clar ca tinteste presedintia organizatiei judetene a PNL. Prodan a declarat in urma cu o saptamina ca a inceput deja negocierile pentru alcatuirea echipei de conducere si ca echipa pe care o va propune va fi „functionala si eficienta”, lasind sa se inteleaga ca are un sprijin in parlamentarii liberali de Suceava.

O varianta de compromis ar fi cea de creare a unei echipe in jurul actualului prefect Orest Onofrei care sa-i cuprinda atit pe Lungu cit si pe Prodan, dar sansele pentru o asemenea conducere sint minime.

Interimatul in fruntea PNL Suceava dateaza din anul 2002, dupa ce fostul presedinte al filialei, Gheorghe Flutur, a fost ales in structurile centrale ale PNL. Postul de presedinte interimar este detinut acum de Valica Gorea recent numit presedinte al Agentiei Nucleare Romane.


Intră acum și în grupul de