Nechifor: Din calculele preliminare, se pare ca avem o crestere de 8% la prezenta turistilor in judetul Suceava pe 2014


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„A fost prima sedinta a CJ in anul acesta si multumesc din nou pentru operativitate si ca ati decis proiecte importante in unanimitate.

Va informez ca din septembrie pana in decembrie 2014 s-au semnat 129 de proiecte de dezvoltare pe PNDR. Sunt proiecte ce vizeaza modernizarea satului romanesc.

Suma totala contractata anul trecut a fost de 63 de milioane de lei, undeva spre 15 milioane de euro, iar decontate au fost 45 milioane de lei. Asta inseamna spre 75% din ce a fost contractat.

Aproape toate localitatile care au solicitat bani au primit sumele de rigoare. Mai sunt 6 proiecte ramase in discutie. Unul e la Falticeni pentru a reintregi nevoia de finantare pentru soseaua Sucevei. Cu ce are prins Primaria Falticeni se va putea asigura intreaga finantare pentru tot drumul.

Am demarat actiuni de dezvoltare turistica. Vom participa la targuri de promovare turistica din Germania si Austria. Urmeaza ca tot calendarul de prezente la targuri sa fie completat. Anul trecut am fost la peste 10 targuri interne si externe.

Din calculele preliminare, se pare ca avem o crestere de 8% la prezenta turistilor in judetul Suceava pe 2014.

La Falticeni, Primaria a semnat contractul de executie. Se lucreaza si acum pe portiunile la care se poate. Se pregateste proiectul ca sa poata fi facut si demarcajul intre sensuri. Drumul acesta va presupune si o viteza mai mare in trafic.

De la Guvern vor primi cei de la Falticeni cam doua milioane de lei, iar restul de finantare trebuie asigurat din bugetul propriu.

Functionarea CJ a fost unul dintre atuuri. Faptul ca deciziile luate in deliberativ au fost aproape in unanimitate spune multe.

Am reusit in 2014 sa cheltuim mai multi bani ca in 2013. Chiar daca a mai ramas o suma de cheltuit din excedent bugetar din 2013 de aproximativ 34 milioane de lei, mai sunt pe acest an cam 11 milioane de lei.”


Intră acum și în grupul de