Muzeul Bucovinei se confrunta cu o criza de personal. Vezi de cate posturi ar fi nevoie pentru desfasurarea normala a activitatii institutiei


Intră acum și în grupul de

Un deficit de personal “destul de problematic”. Cu aşa ceva se confruntă Muzeul Bucovinei, potrivit directorului instituţiei Emil Constantin Ursu.

El a declarat că pentru desfăşurarea normală a activităţii muzeelor sucevene, ar mai fi necesare cel puţin zece posturi, din care măcar cinci pentru Muzeul Satului Bucovinean.

muzeul satului bucovinean

 

Conform spuselor directorului Muzeului Bucovinei, din lipsă de personal, în ultimii trei ani a fost nevoit să angajeze persoane sezoniere pe timpul verii.

Totodată, Ursu a spus că în anul 2014 s-a realizat o punte de legătură ce face posibilă traversarea spre cea de a doua incintă a muzeului care a fost deschisă publicului, dar că neavând personal suficient cea de a doua parte a Muzeului Satului Bucovinean nu va mai putea fi deschisă pentru vizitare, în condiţiile în care muzeul respectiv are angajaţi doar trei custozi, iar casele din satul-muzeu au nevoie de întreţinere şi pază.

Întrucât Casa Memorială “Eusebiu Camilar” din Udeşti nu are personal angajat şi din acest motiv este închisă, directorul Muzeului Bucovinei a precizat că atunci când există solicitări pentru vizitarea acestui obiectiv este detaşat un angajat de la Secţia Memoriale din cadrul Muzeului Bucovinei.

Emil Ursu

O altă problemă cu care se confruntă instituția pe care o conduce se reflectă și în deficitul de arheologi determinat fie prin pensionări, fie prin reducerea de personal aplicată în anul 2010 de la Secţia de Arheologie a Muzeului Bucovinei.

“Şi Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava se confruntă cu deficit de personal. Şi începe să se simtă deficitul de personal şi la Secţia de Arheologie a Muzeului Bucovinei, determinată de pensionări, de reducerile de personal din 2010, etc”, a spus directorul Muzeului Bucovinei.

Ursu a subliniat că muzeul ar mai avea nevoie şi de muncitori, în prezent, instituţia având doar un tâmplar şi un zugrav, dar şi de şoferi.

Pe lângă aceste aspecte, directorul Muzeului Bucovinei din Suceava a mai spus că la Cetatea de Scaun a Sucevei vor fi înfiinţate şapte posturi aşa cum prevede proiectul european prin care se reabilitează acest monument medieval, dar că numărul acestora este insuficient în condiţiile în care în sezon afluxul de turişti este foarte mare.

 


Intră acum și în grupul de