Sistemul informatic integrat va fi introdus in 15 localitati sucevene, printr-un proiect cu finantare europeana


Intră acum și în grupul de

 

Nechifor (7)La sediul Consiliului Județean Suceava a avut loc, miercuri, în Sala Bucovina, o întâlnire organizată pentru analizarea stadiului proiectului „Implementarea de soluţii e-guvernare la nivelul a 15 U.A.T.-uri din Judeţul Suceava I” – COD SMIS 48451, aflat în curs de derulare la nivelul judeţului Suceava.

La întâlnirea condusă de președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, au fost prezenți primarii celor 15 localităţi sucevene partenere, reprezentanți ai firmei SC SIVECO ROMANIA SA București, firmă care implementează Sistemul Informatic Integrat precum și echipa de implementare a proiectului.

În cadrul întâlnirii s-au analizat problemele întâmpinate în implementare și s-au stabilit soluții pentru înlăturarea acestora, precum și pașii care trebuie întreprinși până la finalizarea proiectului. În acest moment, proiectul se află în etapa de proiectare și implementare a Sistemului Informatic Integrat.

Proiectul „Implementarea de soluţii e-guvernare la nivelul a 15 U.A.T.-uri din Judeţul Suceava I”, finanțat prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice este implementat de Consiliul Județean Suceava împreună cu  partenerii: Bogdănești, Gălănești, Voitinel, Siret, Bălcăuți, Calafindești, Zamostea, Milișăuți, Iaslovăț, Todirești, Bălăceana, Siminicea, Cornu Luncii, Fântâna Mare, Boroaia.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea performanței actului administrativ prin eficientizarea activităților interne, a calității serviciilor publice on-line aduse cetățeanului cu ajutorul unui sistem informatic integrat implementat la nivelul instituțiilor publice partenere din județul Suceava, care să gestioneze Registrul Agricol în format electronic și să realizeze un management intern performant.

Contractul de finanțare a fost semnat pe 24 ianuarie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni şi o valoare totală de 6,62  de milioane de lei, 6,49 milioane de lei fiind finanțare nerambursabilă.


Intră acum și în grupul de