Tataranu: IPS Pimen nu a acceptat niciodata controale la constructiile facute. Situatii ca cea de la Semninarul teologic sunt posibile oricand


Intră acum și în grupul de

Consilierul independent Costel Tătăranu a atras atenţia, vineri, în şedinţa Consiliului Local Suceava, că situaţii ca cea de la Seminarul Teologic Ortodox care a ars complet în urmă cu o săptămână, se pot repeta la alte construcţii ale Bisericii în condiţiile în care IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a interzis orice control la aceste construcţii care au fost ridicate cu fel de fel de „cârpaci”.

„Am lucrat la Inspectoratul în Construcţii şi IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, nu a acceptat niciodată nici un fel de control”, a spus Tătăranu.

El a arătat că toate lucrările acolo sunt făcute cu fel de fel de cârpaci.

„Am făcut reclamaţii până la primul ministru şi degeaba”, a mai declarat consilierul local.

El a mai declarat că obiectivele ridicate de IPS Pimen în judeţ nu sunt autorizate şi că au fost folosiţi, în unele cazuri, arhitecţi sau ingineri constructori care au făcut voluntariat, dar că nimeni nu a verificat aceste construcţii şi se pot întâmpla nenorociri ca cea de săptămâna trecută.

„Trag un semnal şi pentru Biserică pentru că e necesar să respecte legea. Mai sunt şi alte obiective la fel”, a spus Tătăranu.

El a menţionat că situaţia de la mănăstirea de la Gheorghiţeni din  Dorna Arini e la fel şi că este un real pericol.

Tătăranu a făcut aceste comentarii la dezbaterea proiectului de hotărâre prin care Seminarul Teologic Ortodox va primi, provizoriu, spaţii în cadrul Colegiului Tehnic „Petru Muşat”.

pompieri interventie gheata (1)

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, comisia interinstituțională formată din specialişti pompieri şi poliţişti a întocmit raportul de constatare ştiinţifică. Astfel, în urma analizării celor cinci ipoteze privind izbucnirea incendiului ce a afectat clădirea în care funcţionau birourile Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, precum şi Semninarul Teologic Ortodox, s-a constatat că focul a pornit de la lampă cu combustibil gazos.

 

„Incendiul a izbucnit în zona spălătorului, iar cauza probabilă de producere a fost flacăra deschisă provenită de la o lampă cu combustibil gazos, folosită fără respectarea măsurilor de protecţie la foc”, se arată în raportul ISU Suceava.

Vezi imagini cu intervenţia pompierilor în condiţii dificile, la -19 grade Celsius.

 

 


Intră acum și în grupul de