Mihai Eminescu – mereu actual la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” din Dumbraveni


Intră acum și în grupul de

Pentru omagierea poetului național Mihai Eminescu al cărui nume îl poartă cu onoare, la Liceul Tehnologic din Dumbrăveni,  s-au desfășurat, joi, 15 ianuarie a.c., la împlinirea a 165 de ani de la naşterea „Luceafărului poeziei româneşti”,  o serie de activități menite să păstreze vie creația eminesciană.

Activitățile de anul acesta au avut o tematică diversificată, fiind prezentate materiale de tip PowerPoint ale elevilor despre viața și opera ilustrului poet,  culminând cu prezentarea de carte a domnului lector univ. dr. Vasile Ilincan, „Eminescu- ziarist la “Timpul”. Icoane vechi și icoane nouă: studiu lingvistic, antologie de texte și comentarii” şi  finalizându-se cu depunerea de coroane de către elevi, profesori și oficialități locale la statuile poetului din fața școlii și a Primăriei.

eminescu al dumbraveni (1)

Dintre activitățile desfășurate sub îndrumarea doamnelor profesoare de la catedra de Limba și literatura română menționăm recitalul vocal-intrumental de poezie eminesciană, scrisorile dedicate poetului de către elevi, poeziile omagiale, dar și exemplele concrete ale implicării acestuia în publicistica vremii.

eminescu al dumbraveni

Momentul cheie al zilei, prezentarea de carte a domnului lector univ. Dr. Vasile Ilincan a fost de un real succes, după cum ne confirmă d-na director Mihaela Apetrei. Volumul tratează o nouă direcție de abordare a creației eminesciene mai puțin cunoscute, anume publicistica, și sfidează obstacolele inerente printr-o competentă analiză, ale cărei instrumente trasează zone de interes inedite sau oferă redimensionări ale unor fapte insuficient dezbătute anterior, astfel creionându-se contribuția scrisului său jurnalistic la desăvârșirea limbii literare și a conștiinței naționale.

 „Obiectivele liceului sunt mărețe, urmând ca în vară să asistăm la o altă serie de activități de omagiere a poetului național”, a declarat Andreea Cerlincă, profesor în cadrul Liceului Tehnolgic  „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni.

eminescu al dumbraveni (2)

 

 

 


Intră acum și în grupul de